Radionica za medije i građane novinare u Čapljini

789

OTVORENA MREŽA kao partner Centra za promociju civinog društva u realizaciji projekta Jačanja profesionalnih medija u BiH (IMEP), iza kog stoji misija USAID-a u BiH, poziva sve zainteresirane na radionicu za građane-novinare koja će biti upriličena u Čapljini u petak, 25. siječnja u 17 sati u prostorijama restorana Storija (ulica Tasovčići bb).

Teme ove radionice bit će: model građana–novinara, kreiranje i objavljivanju sadržaja za IMEP.ba, prezentiranje New Voices grantova koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 dolara, a razgovarat ćemo i o novinarstvu, o razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama, o tome što bi mogla biti tema iz lokalne ili šire zajednice.

Svi su dobrodošli!

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Almira Čehajića Batka (061/789-312) i Rubinu Čengić (061/337-019) ili putem e-mail-adresa almir.cehajic@otvorenamreza.ba i rubina.cengic@otvorenamreza.ba

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH. Realizuju ga CPCD i OM.