Čapljinka Karla Bakalar prva u Stobreču

1949

Pobjedom na turniru u Stobreču uspješno je mlada čapljinska teniska nada Karla Bakalar započela 2019. godinu. Riječ je o talentiranoj igračici koja je dobrim igrama skrenula pozornost na sebe.

U finalu spomenutog turnira mlada je Čapljinka nadigrala drugu nositeljicu Manuelu Biletu sa 2:0 (6:2, 6.0). Prethodno u polufinalu Bakalar je nadigrala treću nositeljicu natjecanja Niku Henjak, također rezultatom 2:0 (6:3, 6:3).

Istim rezultatom 2:0 (6.3, 6:3) u četvrtfinalu je nadigrala Šibenčanku Lorencu Kajtazi, dok je u prvom kolu natjecanja bila slobodna.

”Moram istaknuti ne samo njezin talent, nego i volju za radom. Posebice bih istaknuo činjenicu kako na posljednjih 14 turnira nije bila slabije plasirana od trećeg mjesta”, ističe Andrija Jovanović, trener mlade Čapljinke, koji vježba i desetogodišnjeg Marina Krešića koji je u konkurenciji do 12 godina na startu poražen od Splićanina Padovana.

Valja reći kako se Karla Bakalar u natjecanja u RH uključila tek u kolovozu 2018. godine, nakon pobjede na otvorenom prvenstvu Sarajeva, tako da njezino trenutačno 17. mjesto na rang ljestvici Hrvatskog teniskog saveza nije pravi odraz kvalitete njezina potencijala.

Uspjesi na turnirima Karli su osigurali i prvog sponzora – tvrtku Bakalar Commerce iz Čapljine.