FOTO | Čapljinsko ruglo se nastavlja urušavati

4040

Veći dio stare i oronule zgrade Duhanske stanice u Čapljini u potpunosti je urušen, a posljednjih dana zabilježili smo nova urušavanja.

Ona su zabilježena na nekadašnjem službenom ulazu u zgradu Duhanske – sada se urušila konstrukcija koja je stajala iznad ulaza kao nadstrešica.

Jak vjetar je nekon urušavanja odnio komade krovnih panela i nekoliko desetina metara dalje od ulaza.

Podsjetimo, Duhanska se u dobrom dijelo urušila u 2018. godini – u dva navrata propao je veći dio krova, pod kojim su popustile grede koje su ostale u objektu, s obzirom da su ostale nelegalno izvučene iz zgrade Duhanske stanice.

Sreća u nesreći je ta što se krov urušio u unutrašnjost zgrade Duhanske stanice, tako da nije nastala nikakva šteta na stambenoj zgradi koja se nalazi u blizini.

U urušavanju prije toga cigle su pale i na nogostup kojim svakodnevno hodaju Čapljinci, tako da je građanima prijetila prava opasnost od urušavanja dijelova zgrade.

Podsjetimo, zgrada Duhanske stanice, inače ruglo ovoga grada koje se nalazi u njegovom središtu, prije dvije godine je bila i zapaljena, ali zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječeno je širenje vatre.

Do informacija o tome tko je pravi vlasnik ove zgrade nije moguće doći, kao ni do informacija o tome kakva će biti sudbina nekadašnje Duhanske stanice u Čapljini.