Čapljinka Iva Raguž izabrana za izaslanicu u Dom naroda

1596

Skupština Hercegovačko neretvanske županije odlučila je da će u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda Hrvata ići Tomislav Martinović, Iva Raguž i Damir Džeba.

Iz reda bošnjačkog naroda u Dom naroda će Alisa Hajdarović iz SDA, a Zora Dujmović iz HDZ BiH i Vesna Saradžić iz SDP-a popunit će dva mjesta namijenjena Srbima, piše Bljesak.info.

Zasjedanje Skupštine napustila je zastupnica DF-a Selma Drljević rekavši kako joj politika njezine stranke nalaže da ne sudjeluje u procesu izbora izaslanika za Dom naroda.

Šerif Špago, predsjedatelj Skupštine HNŽ je rekao da je Skupština izvršila svoju obvezu. Pojasnio je kako u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz HNŽ-a idu tri Hrvata, jedan izaslanik iz bošnjačkog te dva iz srpskog naroda.

”Osim ovih lista za kandidate imali smo listu koju je predložio Aner Žuljević iz reda ostalih i SIP će ju uvažiti pri popunjavanju doma naroda u drugom krugu ako iz kantona ne bude dovoljno zastupnika iz reda ostalih”, rekao je Špago nakon sjednice.

”Nismo završili izbor predsjedatelja skupštine. Čekaju se razgovori oko uspostave skupštinske većine u HNŽ-u”, rekao je.

Tomislav Martinović rekao je kako glasovanje nije donijelo nikakvih iznenađenja. Kako je rečeno iz reda Hrvata Martinović, Džeba i Raguž dobili su po pet glasova, piše Bljesak.info.

Bošnjački izaslanici Elvedin Grcić i Alisa hajdarović dobili su jedan, odnosno devet glasova, po dva glasa dobile su izaslanice iz reda srpskog naroda dok je Žuljević, kao predstavnik Ostalih, dobio jedan glas.