FOTO | Certificiran i akreditiran Tim obiteljske medicine 1 DZ Čapljina

4538

Direktor Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u FBiH doc.dr. Ahmed Novo uručio je u srijedu akreditaciju i certifikat Timu obiteljske medicine 1 Doma zdravlja Čapljina koji je uspješno prošao kroz proces akreditacije i certifikacije u okviru projekta Poboljšanje kvalitete/akreditacije timova obiteljske medicine u FBiH (CVRAM projekt) koji implementira ured SZO u BiH, a financijski podržava Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC).

Doc. dr. Novo, dodjeljujući certifikat i akreditaciju timu dr. Snježane Saks i ms. Blaženke Lakić Blažević kazao je da je sretan zbog ulaska ove ustanove u ovaj veoma bitan proces, te potcrtao važnost održavanja i unapređenja dostignute razine kvalitete.

”U sljedeće četiri godine mi smo u obavezi obaviti i nadzorne preglede, a naši ocjenjivači u nadzornim pregledima stavljaju naglasak na ono što je novo urađeno i unaprijeđeno ”, kazao je doc. dr. Novo.

Akreditacije i certifikati dodijeljeni u Čapljini uz znak AKAZ-a na sebi imaju i oznaku Međunarodne udruge za kvalitet u zdravstvu (ISQua) kod koje je AKAZ akreditirao svoje standard za primarnu zdravstvenu zaštitu.