FOTO | Čović: Kadrovi iz Čapljine participirat će u vlasti na svim razinama

2550

”Izborni rezultat takav da će HDZ BiH vrednovati kadrove iz Čapljine kad su u pitanju sve razine vlasti jer jednostavno to mora pratiti izborni rezultat. Drago mi je da sam danas u Čapljini mogao razgovarati sa Vidićem i njegovim suradnicima, teme su prije svega bile stranačke, iskazali smo zadovoljstvo izbornim rezultatima onim što se u Čapljini radi i ono što je najvažnije mi ovim razgovorom počinjemo lagano pripreme za lokalne izbore koji su tek u 10 mjesecu naredne godine”, rekao je Dragan Čović prilikom posjete općini Čapljina.

Dodao je kako su dominirale teme vezane za razvoj ove općine.

”Na dnevni red stavili smo popis svih projekata koje smo stavili sebi u zadatak, sva ona obećanja koja smo imali prethodnih lokalnih općih izbora, kada je u pitanju Čapljina, da vidimo što sa viših razina vlasti i BH razine vlasti i Federacije i županije treba pomoći, što na zajedničkim projektima koji se rade, kada je u pitanju Europska unija zajedno s Republikom Hrvatskom i Crnom Gorom kao projekti prekogranične suradnje također možemo uraditi jer za te projekte je vezano tri milijuna maraka”, rekao je Čović.

Pohvalio je i dobar izborni rezultat ove stranke u Čapljini.

”Čapljina je iskazala podršku HDZ BiH na izborima i time nam dala vjetar u leđa da radimo na izmjenama izbornog zakona kako nitko više nikad ne bi nama birao predstavnike te kako ne bismo kao sada u Predsjedništvu imali dva bošnjačka člana Predsjedništva”, rekao je Čović i dodao kako ”oni neće oslabiti poziciju hrvatskog naroda u BiH”.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić istaknuo je kako je bilo zadovoljstvo biti domaćin predsjedniku HDZ BiH i HNS-a Draganu Čoviću.

”Imali smo zadovoljstvo biti domaćin predsjedniku Čoviću ovdje u Čapljini gdje je bio jedan sastanak koji smo prošli sa više tema, naravno, dotakli se politike kao i samog života i svih onih problema kao i rješavanja problema ovdje u lokalnoj zajednici.

Meni je svakako zadovoljstvo bilo predsjedniku reći da smo mi kao lokalna vlast sve ono što smo obećali, dakle ne samo biračima nego i svim žiteljima općine Čapljina od projekata u 2018. godini završili i da evo 2019. također počinjemo ambiciozno s jednim ambicioznijim proračunom nego što je to bilo idućih godina.

Vjerujem da ćemo ga ostvariti jer i svih ovih ranijih godina pokazalo se da poprilično dobro pratiimo procjenu pa nema razloga da tako ne bude i u 2019. godini. Jasno da je podrška od predsjednika bila tu za sve ove naše projekte koje smo planirali, a ovo je svakako prilika da kažem da nije bilo podrške, kako se to obično kaže, sa viših razina vlasti, i županije i Federacije i države, teško da bi mi sami mogli iznijeti ove projekte, ja vjerujem da će tako biti u budućnosti. Mi od sadašnjeg člana Predsjedništva ne očekujemo ništa tako da mi nismo ni planirali bilo kakvu pomoć s te strane”, rekao je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.