FOTO | Čović sa pripadnicima PPN ”Ludvig Pavlović”: Branitelji su nam važni!

3967

Prilikom posjete općini Čapljina, predsjednik HDZ BiH i HNS-a BiH Dragan Čović posjetio je i prostorije Udruge pripadnika postrojbe HVO za posebne namjene ”Ludvig Pavlović”.

Čović je Udrugu posjetio zajedno sa načelnikom općine Čapljina dr. Smiljanom Vidićem i ministrom u Vladi HNŽ Donkom Jovićem, a dočekali su, između ostalih, predsjednik Udruge Davor Đugum, zapovjednik Postrojbe general Dragan Ćurčić i časnik postrojbe Davor Dodig.

Đugum je na samom početku sastanka govorio o povijesti postrojbe i njenom ratnom putu, kao i aktivnostima koje Udruga danas provodi, a čiji su članovi nekadašnji pripadnici te postrojbe.

”Posebno bih se zahvalio načelniku općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću, velikom prijatelju naše Udruge, koji nam je pomogao, kako sa ovim prostorijama, tako i općenito u radu Udruge”, rekao je Đugum.

Čović je istaknuo kako je ova posjeta dogovorena ranije, kada su članovi ove Udruge posjetili Čovića u središnjici HDZ BiH.

”Na sastanku se tada razgovaralo o aktualnoj situaciji u braniteljskoj populaciji, braniteljskim pravima i problemima te zakonima koji tretiraju braniteljska prava. Drago mi je da Udruga ima dobru suradnju sa općinskom vlasti i raduje me ta suradnja u korist svih branitelja”, rekao je Čović.

Članovi Udruge zahvalili su na kraju prvom čovjeku HDZ BiH i HNS-a na posjeti, kao i na  ”zalaganju za sustavna rješenja prava hrvatskih branitelja u BiH”.