Darijan Bošković: ”Naš cilj ove godine je bolji plasman na ljestvici”

1188

Nakon odrađenih priprema i odigranih prijateljskih susreta, rukometaši Akademije narednog vikenda započinju proljetni dio svog prvenstva.

Nakon jesenjeg dijela Akademci su zauzeli odlično šesto mjesto. U prvoj utakmici drugog dijela sezone, rukometaši Akademije gostuju u Vogošći.

Povodom toga, razgovarali smo s Darijanom Boškovićem, predsjednikom Rukometne Akademije Čapljina.

”U jesenskom dijelu prvenstva zauzeli smo odlično šesto mjesto, a ovaj tjedan kreće drugi, proljetni dio Prve lige Federacije BiH, a mi gostujemo kod druge ekipe Vogošće. U prvom dijelu prvenstva, na domaćem terenu ekipu Vogošće smo pobijedili visokom razlikom, a naravno da se sada u gostima nadamo pobjedi”, ističe Bošković.

Iako je pauza bila duga, Akademci nisu imali previše odmora.

”Pauza je bila duga, odmaralo se preko dva mjeseca, ali naši polaznici nisu imali previše odmora. Odmah poslije nove godine krenuli smo sa treninzima. U periodu koji je iza nas odradili smo bazični dio priprema, prvi dio bazirao se na treninge snage, a onda u nastavku sve se odnosilo na uigravanja i odigravanja prijateljski utakmica”.

U prošloj godini, Rukometna Akademija zabilježila je i odlaske mladih Čapljinaca u druge klubove.

”Imali smo par događanja u prošloj godini kada je riječ o našem timu, a to je odlazak naša dva brata Karla Buntića i Domagoja Buntića u inozemstvo Njemačku te našeg Krešimira Krešića koji je pojačao redove hrvatskog premijer ligaša Sesvete. Također Rukometnu Akademiju svojim dolaskom pojačao je Marka Ćubele, a ekipi se pridružio i Marin Perić. Mislim da smo se pokazali kao ozbiljan projekat koji ima glavu i rep sastavljen od mladih momaka, pokriveni upravom koja svaki korak prati”, istaknuo je predsjednik Rukometne Akademije.

Bošković kazuje kako je cilj za nastavak prvenstva taj da se ostvare bolju poziciju na ljestvici.

”U nastavku prvenstva nećemo stavljati imperativ pred naše polaznike, cilj je za razliku od prošle godine dići se na ljestvici mjesto ili dva prema vrhu iako razlika za vodećim nije velika jer želimo napraviti afirmaciju naših polaznika koji će na kraju, ako budu išli na fakultet ili neke druge klubove, imati osnove i znanje koje smo im prenijeli”.

Rukometna Akademija zajedno sa svojim pomagačima raste iz dana u dan.

”Iskoristio bih ovu priliku da pohvalim sve polaznike koji rastu iz dana u dan, a pogotovo ženski kolektiv koji raste svakim danom i to je ono što i nas drži da radimo još više i jače te trenere od voditelja škole rukometa Josipa Ostojića, pomoćnih trenera Jakova Pjevca i Orhana Taslidže do Gorana Laste koji vode mlađe selekcije, trenerom vratara Damirom Boškovićem i naše standarne igrače koji pomažu kolektivu Ivanu Pažinu i Ivanu Brkiću. Također bih se zahvaliti našem mediju Čapljinski portal koji nas prati od samog početka i prati svaki korak našeg rada, ali i ostalim sponzori koji u ovo vrijeme izdvoje donaciju za održavanje ovog svega. Velike zahvale idu općini Čapljina, načelniku Smiljanu Vidiću koja pokriva sve kolektive kao i naš kolektiv. Vrata našem kolektivu su uvijek otvorena za sve koji su željni rada i jedne pozitivne atmosfere”, zaključio je Darijan Bošković, predsjednik Rukometne Akademije Čapljina.