Slijedi velika promjena vremena – stižu hladnoće i snijeg!

2736

Danas ćeu BiH biti oblačno vrijeme. Očekuje se prelazak frontalnog poremećaja koji dolazi sa zapada, što će prouzročiti oborine i pad temperature zraka u cijeloj zemlji.

U nizinama najprije kiša, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovici dana, uslijed opadanja temperature zraka, i u nizinama će kiša prijeći u susnježicu i snijeg i to u zapadnim, središnjim i istočnim područjima.

Prognozirana količina oborina u Bosni kreće se između 15 i 30 litara po metru četvornom, u Hercegovini do 60 litara. Očekivana visina novog snijega je od 5 do 15 cm, na planinama i do 30 cm.

Bit će i jako vjetrovito. Ispočetka jugo, a prolaskom fronta, vjetar mijenja smjer na sjever. Najtopliji dio dana u jutarnjim satima. Očekivana temperatura većinom između 4 i 10 °C.

S dolaskom oborina temperatura će biti u opadanju. Sutra će u Bosni biti pretežno oblačno. Očekuje se slab snijeg u središnjim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine, a vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između -3 i 2 °C, na jugu zemlje do 6 °C. Najviša dnevna temperatura između 0 i 5 °C, na jugu do 9 °C.

U srijedu će u Bosni biti pretežno oblačno. Od večernjih sati i tijekom noći na četvrtak prognozira se snijeg ili susnježica, u sjevernim područjima i kiša. U Hercegovini većinom pretežno vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine gdje se tijekom noći na četvrtak očekuje susnježica ili snijeg.