Lokalne vlasti na medije ne trebaju gledati kao na neprijatelje

509

U četvrtak su u Ljubuškom predstavnici lokalnih medija, sindikata, nevladinih udruga s predstavnika općinskih službi razgovarali o međusobnoj suradnji.

Sastanak je organiziran u okviru projekta Centra za građansku suradnju Livno i Centra za razvoj medija i analize “Lokalni mediji – neovisni i slobodni glasovi demokratizacije”.

Po riječima Zulke Baljak iz Centra za građansku suradnju Livno, cilj spomenutog projekta je jačanje neovisnosti lokalnih medija koji čine više od dvije trećine medijske scene u Bosni i Hercegovini i predstavljaju primarni izvor informiranja građana o radu lokalnih vlast.

Predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama ZHŽ Vesna Ćorluka istaknula je kako je za uspješan rad sindikata od iznimne važnosti povezanost s medijima.

”Mediji su nam ključni u radu sindikata i dobra povezanost s medijima može pomoći sindikatima u suradnji s vlastima, ali i s običnim građanstvom”, kazala je Ćorluka.

Glavni urednik portala Bljesak.info Berislav Jurič istaknuo je kako lokalne vlasti na medije ne trebaju gledati kao na neprijatelje, već kao platformu preko koje će ljudima približiti svoj rad.