Hasanhodžić: Džaba nam prilike, liga se igra za bodove

568

”Liga se igra za bodove, možeš biti i lošiji, ali bitno je koliko si bodova osvojio. Za nas na terenu koji smo u ovoj situaciji je ipak manje bitno igramo li lijepo ili ne”, kaže stoper Gabeljana Emrah Hasanhodžić

Ponekad djeluje kao da igrači gabelskog GOŠK-a nisu dovoljno agresivni s obzirom na poziciju u kojoj se nalaze, odnosno činjenicu da su u grčevitoj borbi za ostanak, a trenutno i u zaostatku od dva boda spram pozicije koja bi ih ostavila u Premijer ligi.

S druge strane potpuno drukčije na terenu reagira temperamentni Emrah Hasanhodžić koji je često na rubu kartona/incidenta. Tako je bilo i protiv Slobode (0:0), meča u kojem Lavovi objektivno ne mogu biti zadovoljni s osvojenim jednim bodom. Više je bio ljut na vlastite suigrače.

”Ja sam temperamentan nogometaš, gdje god igram dajem maksimum, te reakcije s vrućom glavom su takve jer nisam zadovoljan što nismo pobijedili. Međutim kad kasnije analiziram u miru… važno je da nismo ni izgubili, a imamo i dalje realne šanse da izborimo ostanak jer se ima još dosta igrati”, priča Hasanhodžić.

Za GOŠK se govori da solidno igra, ali rezultata nema…

”Džaba što smo stvorili šest – sedam prilika i dobro igramo kad kola prolaze, a bodova nema. Liga se igra za bodove, možeš biti i lošiji, ali bitno je koliko si bodova osvojio. Za nas na terenu koji smo u ovoj situaciji je ipak manje bitno igramo li lijepo ili ne”, kaže stoper Gabeljana.

U subotu (15 sati) im slijedi dvoboj sa Čelikom u Zenici.

”Sad ćemo u Zenici imati dobar teren pa ćemo vidjeti gdje smo i što smo. Sad više nemamo što govoriti ni na teren ili nešto drugo, imat ćemo uvjete za pokazati što možemo.”

Čelik je u otvaranju proljetnog dijela savladao Slobodu (2:1) pa remizirao sa Tuzlom (1:1).

”Bježe nam 5 bodova, to je jako dostižno i može se brzo okrenuti. Oni su dobro otvorili proljetni dio sezone, imaju prednost domaćeg terena, ali to ne mora ništa značiti ukoliko budemo pravi. Imamo brze igrače prema naprijed, dok je kod njih malo sporija ekipa i mislim da imamo podjednake šanse. Ipak je sve do nas i ne trebamo gledati tko je s druge strane. Bez obzira s kim igrali, moramo probati osvajati bodove jer smo u takvoj poziciji”, zaključio je Emrah Hasanhodžić.

U sastav trenera Mate Neretljaka se poslije suspenzije vraća Elvedin Aletić, dok je Mirsad Ramić dobio treći žuti karton. Josip Ereiz i Stjepan Vego se žale na manje ozljede, ali bi trebali biti spremni za susret na Bilinom polju.

“Nema veze koje prezime nosiš”

Gabeljani su zimus dobili nekoliko pojačanja, ali zasad to nije dalo konkretnog rezultata.

”Na osnovu ovog što smo dosad pokazali ne možemo kazati da smo bolji tim jer rezultat sve pokazuje. S druge strane novi momci su se dobro uklopili u svlačionici, ali nema puno vremena za posložiti sve. Oni se moraju naviknuti na ligu i sve ostalo u što kraćem roku kako bi zajedno probali izboriti ostanak. Poimenice su to pojačanja, međutim džaba je koje prezime nosiš, treba se dokazati na terenu jer od prošlosti se ne živi”, prokomentirao je Hasanhodžić.