FOTO | Sklopljen sporazum prijateljstva između Čapljine i Požege

1033

Izražavajući spremnost za razvijanje i jačanje međusobnih veza između Čapljine i Požege, načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić  i gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić potpisali su Sporazum o bratimljenju.

Sporazum je potpisan u Požegi u sklopu svečane sjednice Gradskog vijeća grada Požege, s ciljem ostvarivanja suradnje u oblasti kulture, umjetnosti i sporta.

Osim toga, sporazum je potpisan i na polju turizma i razmjenjivanja iskustva te surađivanja, ali i na polju približavanja EU integracijama kao i zajedničko nastupanje u mnogim projektima EU.

Potpisanim sporazumom Čapljina i Požega obvezali su se razmijeniti iskustva i oblasti razvoja lokalne samouprave, planiranja i provedbe projekata od interesa za oba grada i zajedničko sudjelovanje prema EU fondovima, kao i na projektima energetske učinkovitosti.

Općina Čapljina i grad Požega su već ranije uspješno realizirali projekt ”Knowledge is power – together for EU“ kroz program Europa za građane, koji se prošle godine provodio u Čapljini što pokazuje spremnost ovih gradova ka razvoju i napretku svojih lokalnih zajednica, a i šire regije.

U obraćanju nazočnim na Svečanoj sjednici načelnik Vidić je iskazao zadovoljstvo potpisanim Sporazumom i svemu onome što su ova dva grada do sada zajednički uradila.

Načelnik Vidić je iskazao i spremnost svih nas za buduću suradnju i uspješnu realizaciju drugih projekata.