Pero Pervan: ”Pobjedom nad TOŠK-om možemo mirnije pristupiti daljnjem dijelu natjecanja”

1142

Nogometaši Čapljine svoj proljetni dio prvenstva započeli su porazom u Vrapčićima i velikom pobjedom u Bihaću.

Nakon dva gostujuća terena, Čapljinci u subotu, 16. ožujka s početkom u 15:00 sati, u Bjelavama dočekuju ekipu TOŠK-a iz Tešnja.

Čapljinski nogometaši pokazali su da, unatoč tome što su jako mlada ekipa, mogu igrati s vodećim momčadima u ovom prvenstvu.

Trener Borovac uvijek se može osloniti na igrača Peru Pervana, koji je postigao izvrstan gol u prošlom kolu koje se igralo u Bihaću.

Pervan je tako igrao od samog početka utakmice i na taj način opravdao trenerovo povjerenje.

”Jedna od trenerovih odluka je ta tko će igrati od samog početka. Trenutno sam jedan od nekoliko “starijih” i iskusnijih igrača ove ekipe koja je jako mlada, gledajući prosjek godina. pa smatram da je trener računao dijelom i na to. Možda je čak i vođen s tim da mi utakmice u Bihaću zadnjih godina “leže”, istaknuo je Pervan.

Iako je prvi susret između Čapljine i Jedinstva, koji se igrao u Bjelavama, završio 0:1 za goste, nogometaši iz Čapljine bili su svjesni te utakmice te su htjeli upisati tri boda na gostujućem terenu.

”Svjesni smo bili utakmice iz prvog dijela sezone gdje su nogometaši Jedinstva pružili čvrst otpor i napravili nam problem, ali i svjesni situacije u kojoj se nalaze trenutno. Radili smo jako čitav tjedan i krenuli u Bihać izričito po tri boda. Sve što mogu reći je to da smo ih nadigrali i zaslužili te bodove”, govori Pervan i ističe kako je zgoditak, kojeg je postigao dodatna motivacija za utakmicu protiv TOŠK-a.

”Nogomet se igra za golove i svakako da mi je ovaj zgoditak dao vjetar u leđa. Prije svega ti golovi su bitni za ekipu pa tek onda za mene, posebno ako su ono vrijedni bodova. Daje mi i motiv da nastavim radit još jače i bolje kako bih individualno napredovao”.

U jesenjem dijelu prvenstva Čapljinci su bili poraženi od TOŠK-a (3:0), a sada će dati sve od sebe da bodove ostave u Čapljini.

”Dolazi nam težak protivnik, ali sam uvjeren da će uz rad i trud koji dajemo kroz svaku sekundu treninga rezultat sam doći. Sigurno nas očekuje tvrda i teška utakmica u kojoj se nadam da ćemo bodove ostavit u Čapljini”, siguran je vezni igrač Čapljine.

Na upit kako se ekipa Čapljine pripremala za subotnji susret Pero odgovara: ”Za subotnji susret smo se trudili spremiti izvršavajući trenerove zamisli koje je provodio kroz treninge i sastanke prije. Jasno nam je dao na znanje i na oprez da će ta utakmica biti tvrda i od velike važnosti te da s pobjedom možemo mirnije pristupiti daljnjem dijelu natjecanja”.

Ovaj dvadesetpetogodišnji igrač Čapljine smatra kako HNK ”Čapljina” zaslužuje bolji plasman.

”Po mom mišljenju ova ekipa svakako zaslužuje puno bolji plasman od ovog gdje se sad nalazi. Pokazali smo u pripremama kako možemo nauditi i ekipama većeg ranga, ali prije svega uz pozitivnu atmosferu, koja trenutno vlada u klubu, krenuti u subotnju utakmicu te ići korak po korak ka naprijed”, zaključio je Pervan.

Ozljede nisu spriječile Pervana da postiže eurogolove

”Kroz ovih šest-sedam godina seniorskog igranja vodio sam bitke s nizom ozljeda, ali nadam se da je to iza mene. Trudim se raditi na prevenciji od ozljeda kako bih mogao biti na raspolaganju ekipi i treneru kroz čitav drugi dio sezone”, prokomentirao je Pero Pervan.