FOTO | Višići: Mladi se odazvali izazovu i očistili višićku adu

2092

Višićka Udruga ”Ostajem” odazvala se na trenutno popularan izazov #trashtag koji je postao globalna akcija čišćenja smeća.

Članovi ove udruge iskoristili su ovaj izazov kako bi očistili višićku adu na kojoj se opet stvaraju mnogobrojne divlje deponije.

U akciji je sudjelovalo dvadesetak volontera koji su napravili jako veliki posao. Prikupljeno je preko 100 vreća smeća i ostalog krupnog otpada, ukupno preko 20 m2 smeća.

Članovi udruge su izradili i postavili znakove koji upozoravaju da se ne baca smeće.

Iz udruge naglašavaju da je ovo tek prvi korak u revitalizaciji tog iznimno vrijednog prirodnog područja u ovom selu, kako bi jednog dana s ponosom služilo za aktivnosti i uživanje uz rijeku Neretvu umjesto za odlaganje smeća.

”Također, ovo je samo još jedna u nizu od aktivnosti koje će pokrenuti, sa ciljem podizanja svijesti mladim ljudima da se moraju aktivirati i sami početi raditi na pozitivnim promjenama u društvu i okolici. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj akciji i molimo još jednom sve stanovnike našeg, a i okolnih sela, da otpad odlažu na za to predviđena mjesta”, istaknuli su iz ove udruge.