Kovačić: Postali smo momčad, najviše bi to moglo donijeti koristi klubu

931

Veznjak iz Omiša, Miro Kovačić (24), se gabelskom GOŠK-u prošle jeseni priključio poslije osam kola Premijer lige i otad skupio 14 nastupa u prvenstvu te 2 u Kupu.

On je prošao kompletnu Hajdukovu omladinsku školu, s današnjim suigračem u redovima Lavova, Dujom Medakom, igrao i za juniore Splićana, a u Gabelu je stigao poslije jednoipolgodišnjeg angažmana u njemačkom Kolnu II.

”Njemačka je bila lijepo iskustvo, nova zemlja, liga, drugi jezik. Igrao sam za drugi tim Kolna u Regionalnoj ligi, govori Kovačić koji je kalkulirao oko angažmana ljetos pa ostao bez kluba do kraja kolovoza”.

”S GOŠK-om sam se onda dogovorio da pomognem klubu, a u konačnici i sebi kako bih uhvatio kontinuitet igara. Vrijeme će najbolje pokazati, ali zasad mislim da nisam pogriješio što sam došao u GOŠK”

Svoje najbolje igre tek očekuje.

”U prvom dijelu prvenstva ipak nisam pružio najbolje što mogu. Sad sam se spremio zajedno s timom i mislim da bih trebao igrati sve bolje”.

Ipak GOŠK je u četiri proljetne utakmice zabio samo jedan gol i osvojio jedan bod. Ostanak u Premijer ligi je sve dalje.

”Fali nam realizacija, ali mislim da se dižemo. Vjerujem da smo kolektivno bolji nego jesenas, da smo postali momčad i da bi to najviše moglo donijeti koristi klubu. Nas 18 igrača koji smo tu živimo i dišemo jedan za drugog. To donosi razliku i to bi trebalo donijeti rezultat”.

U međuvremenu se promijenila i struka pa Lavovi sad vježbaju pod paskom trenera Stanka Mršića, stručnjaka koji je rekorder po broju utakmica koje je jedan trener vodio u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

”Novi treneri imaju neke nove zahtjeve, vidi se da je trener Mršić prošao puno toga i da ima svoje kvalitete. Ako mi budemo ispunjavali te zahtjeve, vjerujem da možemo napraviti rezultat. Imamo pred sobom deset utakmica i svoje šanse da izborimo ostanak. Idemo iz utakmice u utakmicu samo naprijed i s pozitivnim mislima”, kaže Kovačić.

Poslije stanke zbog UEFA reprezentativnog termina, GOŠK će igrati sa Željezničarom u Gabeli.

”Sad je najbitnije da se odmorimo i pripremimo za Željezničar kao i za svaku drugu utakmicu. Ako uđemo borbeno i budemo na sto posto, vjerujem da možemo postići pozitivan rezultat i osvojiti bodove. Mislim da je bolje da odmah na početku igramo s najboljima jer mi protiv njih nemamo što izgubiti, a s takvim ekipama igramo čak i bolje”, zaključio je Miro Kovačić.

Nastupio na U-20 SP-u u Turskoj

Kovačić je imao i dva nastupa za seniorski tim Hajduka, protiv Osijeka i Dinama, te bio reprezentativac Hrvatske u mlađim selekcijama. Igrao je kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Poljskoj sa U-19 timom i Svjetsko prvenstvo u Turskoj sa U-20 ekipom.

”Tad je izbornik bio Dinko Jeličić, a to je generacija Livaje, Rebića, Pjace, Jedvaja, Šimunovića… bilo je tu dosta dobrih igrača. Posebno se sjećam utakmice s Novim Zelandom gdje sam igrao od početka. Tad sam bio mlađi, član U-19, a nastupio sam u U-20 timu. Prošli smo grupu na SP-u u Turskoj i ispali od Čilea u osmini finala”, prisjetio se Kovačić.