Konoba ”Hercegovac” autohtonim jelima upisala se u gastronomsku kartu regije

1912

Opušteni ambijent Konobe ”Hercegovac” u Čapljini osvojit će Vas na prvi pogled. Konobom smještenom na samoj rivi uz rijeku Neretvu u Čapljini, vlasnici su upisali ovaj dio Čapljine u gastronomsku kartu regije.

Iz jelovnika i ponude vina vidi se da ne robuju šablonima, na oduševljenje mnogobrojnih gostiju koji dolaze iz cijele BiH, ali i regije.

Chef kuhinje, koji je zadužen za najukusnija jela koja izlaze na stolove Konobe ”Hercegovac”, pomno kombinira jela s lokalnim hercegovačkim namirnicama i u skladu sa hercegovačkom tradicijom.

Uz tradicionalna hercegovačka jela, koja se danas rijetko gdje mogu naći, u ovoj konobi nerijetko ćete pronaći i ukusna riblja jela, ali i ”fusion” različitih kuhinja, što svim jelima donosi svojevrstan odmak od rutine.

U ”Hercegovcu” kažu kako od prvog dana nastoje ugoditi raznim prehrambenim navikama svojih stalnih gostiju, ali i onih koji će to tek postati.

 

Pored odličnog izbora i kombinacija jela i vina, vrijedi se osvrnuti i na sami ugođaj konobe.

Ovo mjesto zaista je spoj intrigantne gastronomske i enološke ponude, probranih okusa i ugodnog ambijenta. Preferirate li uživanje na otvorenom s pogledom na zelenu ljepoticu Neretvu, ili pak ukusne zalogaje u tipičnoj hercegovačkoj konobi, ”Hercegovac” će Vas zasigurno oduševiti i zadugo ostati upisan u vaše sjećanje, a jela urezana u nepce.

Postoje još tri stvari koje ne smijemo preskočiti kada se radi o Konobi ”Hercegovac” – svakoga dana do 12.00 sati Konoba nudi posebnu ponudu doručaka po iznimnim cijenama. Uz to, svakog dana u opticaju su i dnevne ponude sa svježim jelima (a što je najbolje od svega – i jedno i drugo možete pronaći u redovitim objavama na društvenim mrežama ”Hercegovca”). Svakako, tu je i besplatna dostava hrane na području grada!

Na pitanje u kojem smjeru će se razvijati u budućnosti, iz Hercegovca ističu kako će i dalje istraživati i servirati jela iz različitih kuhinja svijeta, ali kako će naglasak uvijek biti na bogatoj ponudi autohtonih hercegovačkih jela i namirnica iz lokalnih obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava.

Konoba ”Hercegovac” spoj je hercegovačke povijesti, jedinstvene atmosfere bezvremenskog ambijenta i vrha eno-gastronomske ponude te nudi priču hercegovačkog ugođaja koji bi za boravka u Hercegovini bilo šteta propustiti.