VIDEO | Čapljina odavno zaslužuje status grada

1289
Panorama Čapljine (Foto: Čapljinski portal)

Nakon što je Vlada Federacije BiH uputila prijedlog zakona o uspostavi grada, za što je sadašnja Općina ispunila sve potrebne uvjete iz Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH, Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na redovnoj sjednici donio je odluku o proglašenju Čapljine gradom.

”Čapljina je jedna od općina u BiH s najvećom perspektivom za razvoj i kao takva zaslužuje status grada. Ovu odluku Čapljinke i Čapljinci dočekali su s velikim zadovoljstvom i odobravanjem”, ističe se u dopisu upućenom medijima iz Ureda za odnose s javnošću Grada Čapljine.

”Čapljina odavno ima urbanu fizionomiju, tako da mi nismo nešto posebno euforični. Poznato je da je Čapljina još iz bivše države jedan od najljepših i najuređenijih urbanih sredina.

Posebno treba naglasiti da je Čapljina jedna od rijetkih sredina koja nije dozvolila devastaciju grada neposredno nakon rata. Uvijek su se poštivala pravila struke pri planiranju širenja grada odnosno izgradnje novih prometnica, zgrada, parkova”, rekao je gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić, stoji dalje u dopisu.

Urbanistička gradnja, široke ulice i nogostupi, brojne zelene površine i moderno uređeni parkovi, dječja igrališta, zatim, čapljinska šetnica – riva koja je pobrala samo najbolje komentare žitelja, ovaj grad sunca, kamena, vode i cvijeća, čine prepoznatljivom te poželjnom za život i u široj regiji.

”Svakako ne treba zanemariti turistički i poljoprivredni potencijal čapljinskog podneblja koji će zasigurno doseći značajnija ostvarenja kroz mnogobrojne mogućnosti koje status grada pruža. Čapljina, kao grad, može aplicirati i za nešto veća novčana sredstva iz raznih europskih fondova kroz kvalitetne projekte koje je EU već prepoznala što jamči nove prilike za razvoj i napredak te tim uspješniju i ljepšu, našu Čapljinu, naš Cvijet Hercegovine”,  zaključuje se u dopisu Ureda za odnose s javnošću Grada Čapljine.