FOTO | VIDEO | Održana promocija knjige ”Ganga – s izvora glas”

1509

U kino dvorani Mogorjelo održana je promocija knjige ”Ganga – s izvora glas” koju je organiziralo Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Zora” Struge / Gorica.

Autor i urednik knjige, urednik CD-a te voditelj cijelog projekta je Jure Miloš, koji je ujedno član nekoliko svjetskih tradicionalnih Udruga.

U programu predstavljanja sudjelovali su Nikica Martinović, predsjednik HKUD ”Zora” Struge/Gorica i predsjednik skupštine UHAKUD, Vedran Vidović, predsjednik UHAKUD BiH i predsjednik organizacijskog odbora Seminara folklora te voditelj nekoliko KUD-ova, Marina Bazina, tajnica UHAKUD-a i asistentica studija glazbene umjetnosti te Jure Miloš, autor knjige.

”U nedostatku kvalitetne literature o gangi, ova knjiga predstavlja sveobuhvatan zapis o gangi, njezinu podrijetlu, sadržaju, ali i osvrt o prošlosti i budućnosti gange”, kazao je autor.

U programu su sudjelovale članice HKUD-a ”Zora” Struge Gorica sa ženskom gangom te gangaši: Vinko Alpeza, Ivan Grubešić i Jure Miloš.

U prepunoj kino dvorani svi posjetitelji mogli su uživati u autentičnim hercegovačkim pjesmama, a autor je govorio o svom djelu ”Ganga – s izvora glas”.