FOTO | Hrvatski admiral u Čapljini predstavio knjigu ”Admiralovi zapisi 2 – Što je istina?”

1552

U organizaciji Centra za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina, u galeriji ”Tau” upriličena je književna večer i predstavljena je knjiga ”Admiralovi zapisi 2 – Što je istina?”, autora hrvatskog admirala Davora Domazeta – Loše.

Prepuna galerija ”Tau” bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a gosti su s oduševljenjem dočekali admirala Lošu koji je u multimedijalnom prikazu predstavio ovu knjigu.

Sam autor Davor Domazet – Lošo u Čapljini je predstavio i govorio o svojoj knjizi.

”Ova knjiga Što je istina, kao i njezina prethodnica O pobjedi i ljubavi, nije knjiga o jednom hrvatskom admiralu iako nosi naslov Admiralovi zapisi 2, nego je ovo knjiga o svjetskoj neizvjesnoj geopolitičkoj zbilji u drugom desetljeću 21. stoljeća. Ovo je knjiga o zabludama hrvatskih političkih dužnosnika, njihovim lutanjima, njihovoj slijepoj poslušnosti briselskoj kuli babilonskoj. Ovo je knjiga o istini jer će nas istina osloboditi”, izjavio je autor admiral i geopolitički strateg Domazet.

Ovu književnu večer svojim glazbenim skladbama upotpunila je muška klapa ”Trebižat” iz Trebižata.

Osim autora, o knjizi su govorili fra Andrija Nikić te fra Mile Vlašić.

O autoru: Davor Domazet – Lošo rođen je 1. svibnja 1948. godine u Sinju. Domazet je hrvatski političar i pisac, vojni strateg te umirovljeni admiral Hrvatske ratne mornarice. Ovaj Sinjanin prebjega iz JNA u Hrvatsku vojsku, bio je sudionik i planer glavnih vojnih operacija Oružanih snaga RH od početaka do svršetka Domovinskog rata. Godine 1992. je jedan od glavnih zapovjednika Livanjske bojišnice i bojnoga područja koje je obuhvaćalo sjevernu i srednju Dalmaciju, južnu Bosnu i Hercegovinu.