FOTO | Povodom 27. obljetnice upriličena svečana večera postrojbe ”Rogovi”

2047

Nakon što su prije dva dana položeni vijenci i zapaljenje svijeće za sve poginule i umrle dragovoljce Domovinskog rata, održana je i svečana večera 27. obljetnice osnutka Prve vrgoračke postrojbe ”Rogovi” Čapljina.

Vijenci i svijeće, kao i dosadašnjih godina, položeni su kod spomenika stradalim braniteljima u naseljenom mjestu Vrgorac, na mjestu koje se nekad zvalo Šoldara te kod spomenika u Čapljinskom groblju.

Svečano obilježavanje nastavilo se u restoranu ”Storija” u Čapljini, gdje se okupio veliki broj pripadnika ove postrojbe.

Obilježavanju su nazočili i gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi HNŽ Donko Jović te Miro Jovanović, koordinator za pitanja branitelja.

Svi prisutnim ispred organizatora obratio se Luka Stojić koji je kazao: ”Ovim putem želim pozdraviti sve prisutne goste koji su došli na još jedno obilježavanje važne obljetnice. Ove godine obilježavamo 27. godinu osnutka Prve vrgoračke postrojbe ”Rogovi” te želim da kao i dosadašnjih godina ova večer prođe u sjećanju na sve poginule u Domovinskom ratu. Također, ispred cijelog organizacijskog odbora htio bih se zahvaliti i gradonačelniku grada Čapljine, dr. Smiljanu Vidiću i njegovim suradnicima koji svake godine dođu na svečanu večer i zajedno s nama obilježe obljetnicu osnutka”.