FOTO | Prva finalna košarkaška utakmica igrat će se u Posušju

927
Povodom odigravanja finalnih utakmica košarkaškog prvenstva Herceg Bosne za sezonu 2018. /2019., između HKK Posušje i HKK Čapljina, u prostorijama KS Herceg -Bosne održana je tiskovna konferencija na kojoj su se novinarima obratili treneri obadvije momčadi Josip Plantak i Boris Džidić, te igrači Polić i Petrić.
O stanju u ekipi i očekivanjima HKK Posušje, prije početka  finalnih utakmica svoje mišljenje je iznio trener Plantak.
”Ekipe HKK Posušje i HKK Čapljina su se plasirale zasluženo u finale pokazavši najkonstantniju formu. Prednost domaćeg terena neće biti velika prednost i šanse za osvajanje prvenstva su podjednake. Momčad  HKK Posušje dočekuje spremno finalnu seriju bez ozlijeđenih igrača”, zaključio je Plantak.
Trener HKK Čapljina Džidić rekao  je o predstojećim finalnim utakmicama.
”Zahvaljujem KS Herceg-Bosne na uloženom trudu da se podigne kvaliteta košarke na prostoru Herceg-Bosne kao i na dobroj organizaciji  cijelog prvenstva. Ove godine značajno se podigao kvalitet košarke zbog participacije nekih klubova koji proteklih godinanisu imali jake seniorske rostere u prvom redu mislim na HKK Brotnjo i OKK Vitez. Male su razlike u kvaliteti obadvije momčadi, s tim da je ekipa Posušja nešto iskusnija i ima u rosteru sve igrače iz Posušja, što je svakako za svaku pohvalu. Utakmice će biti neizvjesnei vjerujem u dobru posjetu navijača u obadvije dvorane. Što se tiče dispozicije igrača, upitan je nastup Milinovića, a liječnici čine sve da ga što prije osposobe za nastup”, kazao je Džidić.
Igrači Polić i Petrić očekuju fer i korektne utakmice te pozivaju navijače da u što većem broju dođu i podrže svoje momčadi.
Finalna serija utakmica počinje u nedjelju 14. travnja 2019 u Posušju s početkom u 19:00 sati.
Prednost domaćeg terena ima HKK Posušje, a pobjednik prvenstva KS Herceg -Bosne za sezonu 2018/2019 biti će momčad  koja prva ostvari tri pobjede.
Pobjednik prvenstva KS Herceg-Bosne stječe pravo nastupa u prvoj ligi KS Bosne i Hercegovine za sezonu 2019/2020.