FOTO | Darovano preko 40 doza krvi; iz SKB poručili: Čapljinci su zdravi

1543

Više od 40 Čapljinaca darovalo je u utorak krv u akciji dragovoljnog darivanja krvi koja je održana u prostorijama HDZ BiH Čapljina.

Akciju je organizirao Gradski odbor HDZ BiH Čapljina, odnosno GO HDZ BiH Čapljina, Zajednica žena Kraljica Katarina Kosača Čapljina i GO Mladeži HDZ BiH Čapljina u suradnji s Crvenim križom općine Čapljina.

Akciji je nazočio i gradonačelnik Smiljan Vidić, koji je i sam darovao krv.

Iz SKB Mostar zadovoljni su akcijom, ali i zdravljem Čapljinaca.

”Čapljinci su zdravi, vraćenih je bilo minimalno, par ljudi na 40-ak doza, što je odlično i što znači da se dobro hranite i dobro živite. Odaziv je bio jako dobar, nije bilo problema prilikom darivanja, tako da smo i mi zadovoljni, a i građani su zadovoljni otišli kući”, rekla je za Čapljinski portal dr. Ivona Margeta.

Poručila je kako je značajna stvar što Čapljinci tijekom godine krv daruju više puta.

”Uvijek bude dobar odaziv Čapljinaca, tako da se u Mostar vratimo sa dovoljnim brojem doza, što i sam odjel čini sretnijim i naravno operativnijim”, dodala je Ivona.

”Nažalost, potrebe za krvlju su uvijek jednake, i krvi nikad nemamo dovoljno, tako da pozivam ljude da se odazovu u što većem broju. One koji se malo i boje pozivam da dođu i da vide da to nije strašno, a uz to provjere i zdravlje – hemoglobin, tlak, srce, pluća…”, zaključila je doktorica Margeta za naš portal.