FOTO | VIDEO | Učenici Srednje škole Čapljina izradili veliku pisanicu

2754

Spoj slikarstva i uskrsnog običaja bojanja pisanice, učenicima Srednje škole Čapljina, dao je ideju da izrade veliku pisanicu koju će pokloniti svom gradu.

Tako je u gradskom parku dr. Jakova Pehara u Čapljini postavljena pisanicu koju su izradili učenici i profesori iz Srednje škole.

Ideju mladih srednjoškolaca, o izradi velike uskrsne pisanice, s oduševljenjem je podržala Željka Previšić, ravnateljica Srednje škole Čapljina, kao i svi djelatnici.

”Naše profesorice došle su na ideju o izradi pisanice. Imamo našu umjetnicu Miu Ivanković, kojoj su se pridružile i ostale profesorice, ali imamo i veliki Božji dar učenicu Aleksandru Benković koja je pisanicu, od stiropora i gipsa, oslikala motivima grada. Škola je u cijelom ovom projektu bila podrška, osigurali smo sredstva, vrijeme i evo nazočili smo ovom prekrasnom događaju. Ja sam osobno zadovoljna izgledom pisanice, ali tu su naši građani da procjene izgled iste. Profesorice i učenica bili su voljni ostati 24 sata kako bi pisanica na vrijeme bila završena, a moje je bilo da osiguram da škola bude otvorena”, kazala je Željka Previšić, ravnateljica Srednje škole Čapljina.

Golema pisanica ovaj Uskrs spremna će dočekati sve stanovnike Čapljine u parku dr. Jakova Pehara.

Aleksandra Benković, učenica koja je oslikavala pisanicu, istaknula je kako su zajedničkim radom uspjeli smo dovršili pisanicu.

”Pošto je Čapljina cvijet Hercegovine, zamislili smo da upravo taj cvijet bude najveći motiv na pisanici. U svakoj latici je neki motiv Čapljine po kojemu je naš grad prepoznatljiv. Ispod tog cvijeta nalazi se par motiva i naravno naša Neretva. Mi smo zadovoljni kako je to ispalo i nadam se da će i ostali biti. Bilo je jako zahtjevno izraditi ovu pisanicu, ali je bilo zabavno. Zajedničkim radom uspjeli smo dovršiti našu pisanicu iako smo ponekad i bili umorni”, izjavila je Aleksandra Benković učenica četvrtog razreda gimnazije.

Pisanicu su izrađivale profesorice: Ana Falak, Martina Kević, Mia Ivanković i Mateja Ilić, a pisanicu je oslikala učenica Aleksandra Benković.

Za točno dva tjedna profesorice i učenici uspjeli su izraditi prekrasnu pisanicu s motivima grada Čapljine – Cvijet Hercegovine.