FOTO | U Čapljini predstavljena knjiga ”Priče iz Betanije” i otvorena izložba fotografija

1400

Nakon svete mise, koja je održana u molitvenom prostoru sv. Franje Asiškog, u Caritasovu pastoralno-socijalnom centru upriličeno je predstavljanje knjige ”Priče iz Betanije”.

Knjiga je nastala povodom šest godina djelovanja doma za stare i iznemogle osobe s hospicijem ”Betanija”.

U knjizi se mogu pronaći sjećanja na preminule korisnike, kao osvrti na dnevne događaje, šale i anegdote koje su se dogodile u navedenoj ustanovi.

Knjiga ”Priče iz Betanije” prostire se na 94 stranice, a knjiga je podijeljena na tri dijela. Treći, posljednji dio knjige, sastoji se od 27 duhovitih anegdota i životnih situacija koje se pamte i prepričavaju u Domu.

Vrijedi istaknuti kako se kroz knjigu nigdje ne spominju imena i prezimena osoba, a u prvih šest godina djelovanja kroz ”Betaniju” je prošlo 157 korisnika.

U programu predstavljanja knjige “Priče iz Betanije” sudjelovali su don Ante Komadina ravnatelj Caritasa hercegovačkih biskupija, don Ivo Šutalo i Ante Bender, ravnatelj Betanije, te bivše i sadašnje socijalne radnice hospicija „Betanija“ koje su pročitale nekoliko ulomaka iz knjige.

Svečanost je glazbom uveličala župna pjevačka skupina iz Stoca „Vidoštačka kraljica“. Program je vodila Darija Rebac glavna sestra u Betaniji.

Po završetku predstavljanja knjige otvorena je izložba fotografija renomiranog fotografa iz Splita, Nenada Medaka koji je svoje fotografije darovao domu „Betanija“.