Andrija Jurković: Igrat ćemo do kraja kao da se borimo za naslov prvaka

1329

Nakon domaćeg poraza od Radnika, GOŠK je po prvi puta skliznuo na začelje prvenstvene što je rezultat koji umnogome narušava ugled kluba koji ove godine slavi jubilarnu stotu obljetnicu igranja nogometa u Gabeli.

Ni izgledi da se nešto promjeni do kraja nisu ružičasti, jer Gabeljani danas igraju u Zenici, gdje tijekom četiri premijerligaške sezone nikada nisu osvojili niti boda. Za Zeničane, vezane su i smjene trenera u GOŠK-u.

Podsjećamo, poslije 11-og kola i 0:0 u Gabeli, odstupio je Feđa Dudić, ostavljajući Trojance s kojima je u prethodnoj sezoni postigao najveći uspjeh u povijesti kluba, na samo sedam(!) bodova.

Čelik je bio koban i za Matu Neretljaka, nakon glatkih 1:3 u Zenici, i ukupno 12 bodova za svog mandata, sidro je digao i Mato Neretljak. Prijeti li slična sudbina Stanku Mršiću!?

Nezahvalno je biti prognozer, jer Trojanci za spasonosnom desetom pozicijom na kojoj je trenutačno Zvijezda, zaostaju sedam bodova, a do kraja imaju zaista neugodan raspored, jer im poslije Zeničana slijede utakmice protiv klubova iz ”Donjeg doma” Tuzla Citya u 30-om kolu u Gabeli, pa dvije gostujuće protiv Zvijezde i Krupe, a na kraju u Gabelu stiže trenutačno vodeće Sarajevo.

Naravno da bi nogometaši GOŠK-a protiv sebi ravnih, a jedan od tih je svakako i Čelik, koji igra promjenjivao, ako ništa ono zbog svoga nogometnog rejtinga trebali pokazati da ne spadaju baš tamo gdje se trenutačno nalaze.

Poslije deprimirajućih 1:2 protiv Radnika u Gabeli, nikom nije do priče, „fenjer” nitko nije očekivao. Imali u „feralu” još svijetla, pitali smo Andriju Jurkovića, sportskog direktora:

”Svjesni smo našeg teškog položaja, razgovarali smo s igračima i dogovorili se da završnicu odigramo maksimalno ozbiljno, kao nedavnu utakmicu protiv Slobode, pa što bude. Pokušat ćemo i Čeliku uzvratiti za seriju neuspjeha u međusobnim susretima”, konstatira direktor Jurković.

Za trenera Gabeljana Stanka Mršića, nepovoljna je vijest da u sastavu neće biti u zadnje vrijeme ponajboljeg igrača Šime Gržana, a po svemu sudeći i ozlijeđenog Vedina Kulovića.