Edin Novaković: Uvjeren sam da ćemo uzeti sva tri boda

944

HNK Čapljina ove sezone bori se za opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH.

Razgovarali smo sa mladim igračem Čapljinaca Edinom Novakovićem koji vjeruje u opstanak svoje ekipe i zadržavanje statusa federalnog prvoligaša.

Nakon opravka od povrede postali ste prvotimac HNK Čapljina. Kako ste zadovoljni svojim utakmicama?

“Pred sami početak proljetnog dijela prvenstva doživio sam nezgodnu povredu tetive, tako da sam morao propustiti prve četiri utakmice. Odmah nakon oporavka krenuo sam sam sa dobrim utakmicama i za sada sam zadovoljan svojom igrom ali uvijek može bolje i trudim se svoju igru podići na još veću razinu”, kazao je 21-godišnji Novaković u razgovoru za BHFudbal.

Bilo je medijskih natpisa da odlazite u Austriju. Gdje je ‘zapeo’ eventualni transfer?

“U klubu u koji sam trebao ići došlo je do smjene trenera, kod kojeg sam bio na pripremama, i u klub je došao novi sponzor koji je doveo svoje igrače, tako da nije bilo potrebe za mojim angažmanom”, otkrio nam je sugovornik.

Došli ste u poziciju da se sa svojim klubom ove godine borite za opstanak. Hoće li Čapljina sačuvati prvoligaški status?

“Čvrsto vjerujem da ova ekipa može izboriti opstanak uz zajedničko zalaganje, treninge i dajući svako od nas svoj maksimum”, jasan je bio Novaković.

Vidite li svoju nogometnu budućnost u Čapljini ili na ljeto planirate potražiti novu sredinu?

“Čapljina je moj matični klub, u kojem sam počeo svoje prve nogometne korake i trenutno ne razmišljam o drugim stvarima osim da izborimo ostanak u Prvoj ligi FBiH, a ukoliko na ljeto dođe neka primamljiva ponuda, naravno da ću o tome razmisliti.”

Olimpic i Velež se bore za ulazak u Premijer ligu. Koga vidite kao budućeg premijerligaša?

“Sa sigurnošću mogu reći da je Velež kvalitenija ekipa u svim segmentima i jedina su ekipa koja zaslužuje ulazak u Premijer ligu”, siguran je Dino.

Za vikend dočekujete Zvijezdu iz Gradačca, sve osim tri boda bila bi katastrofa. Da li ste u stanju ispuniti zacrtani cilj?

“Naravno i ubijeđen sam da ćemo uzeti sva 3 boda jer igramo na svom terenu i pred svojom publikom i nadam se da ćemo i u preostalim utakmicama doći do veoma važnih bodova”, uvjeren je Novaković.

Da li imate trenutno ponuda da napustite redove kluba iz Hercegovine?

“Trenutno nemam i ne razmišljam o tome, jer kako sam već ranije rekao jedini cilj mi je da sa svojom ekipom i uz pomoć trenera ostvarimo ostanak u Prvoj ligi i da prođem bez ozljeda”, kazao je Edin Novaković.

Novaković je polivalentan igrač koji može pokriti sve bočne i krilne pozicije na terenu. Tek mu je 21 godina i uz kvalitetan rad i nastavak dobrih igara sigurni smo da će već iduće godine biti tražena roba na nogometnom tržištu Bosne i Hercegovine.

Iako nije uspio otići u Austriju Novakoviću neće nedostajati ponuda, kako iz inozemstva, tako i iz Premijer lige BiH.