Pervan: Zvijezda nam je meč sezone

912

Nogometaši Čapljine su i dalje u dosta turbulentnoj fazi natjecanja, u utrci za ostanak u Prvoj ligi FBiH koju su se nadali izbjeći u ovom dijelu sezone, odnosno pet kola do kraja prvenstva.

Međutim Čapljinci su nedavno uvezali pet poraza, smijenili trenera Damira Borovca umjesto kojeg tim vodi Davor Jelčić, potom dobili Goražde (4:3) poslije velikog preokreta u samoj završnici, da bi prošli vikend ipak očekivano upisali poraz od Olimpika (4:1).

”Pobjeda protiv Goražda nam je psihološki dosta značila, pokazali smo da u ovoj ekipi ima snage, da možemo izboriti ostanak. Trener Davor Jelčić je unio određenu pozitivnu promjenu u tim”, govori veznjak Pero Pervan koji se osvrnuo i na meč protiv Olimpika na Otoci u Sarajevu.

”Do 3:1 smo stvarno dobro igrali, imali smo nekoliko prilika na 2:1. Mislim da se nije vidjela neka velika razlika u terenu između nas koji se borimo za ostanak i njih koji su u utrci za prvo mjesto.”

Ukupno je Čapljina u vrlo nezgodnoj poziciji jer je moguće da i 13. pozicija nosi ispadanje u niži rang.

”Očekivali smo da ćemo u drugi dio sezone krenuti s nekoliko pobjeda i odmah riješiti pitanje ostanka, međutim krenulo je sve naopako. Da smo samo pobijedili Vitez mislim da bi sve išlo u drugom smjeru, ovako smo ih praktički mi vratili u život”, osvrt je Pervana na jedan od poraza koji im je otežao utrku, posebno što se protiv Viteza (1:0) radilo o domaćoj utakmici.

Čapljinci međutim imaju do kraja tri domaće utakmice (Zvijezda, Novi Travnik, Bosna) i dvije gostujuće (Metalleghe, Bratstvo), a što im i dalje pruža dobru priliku za uspjeh.

”Tri domaće utakmice moramo dobiti da bi ostali u ligi. Slijedi Zvijezda koja nam je i najbitnija utakmica ove sezone jer nam u ovom trenutku puno toga može dati, ali i uzeti. Oni dolaze rasterećeni, ali koliko i što oni imaju u planu, to ne znamo. Važno nam je da pobijedimo jer nas to dosta gura naprijed”, zaključio je Pero Pervan.