FOTO | Koncertom i druženjem proslavljen sv. Leopold Mandić u Grabovinama

2533

U Grabovinama je u subotu, povodom proslave blagdana sv. Leopolda Mandića, zaštitnika naselja, priređen bogat kulturno-zabavni program.

Društva su se okupila kod Doma kulture u Grabovinama, odakle su u mimohodu došli do sportskog igrališta, gdje je održan središnji dio proslave i zabave.

Program je započeo izvođenjem ”Lijepe naše” koju su izveli članovi HKUD-a ”Seljačka sloga” Trebižat, a nastavio se predstavljanjem najmlađih članova domaćeg društva HKUD ”Leoplod” Grabovine.

Pored navedenih društva u programu su sudjeovali HKUD ”Naši korijeni” iz Bobanovog naselja, HKUD ”Višići” iz Višića, HKUD ”Domanovići” iz Domanovića, HKUD ”Sveti Ante” iz Dretelja i na kraju članovi plesnog studija ”Art’n’go”.

Program je vodila Gabrijela Grmača.

Manifestacija je održana pod visokim pokroviteljstvom čapljinskog gradonačelnika Smiljana Vidića, koji je zajedno sa dopredsjedateljem OV Čapljina Perom Kneževićem i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi HNŽ Donkom Jovićem nazočio proslavi.

Sveta misa na groblju u Grabovinama povodom blagdana svetog Leopolda Mandića bit će održana u nedjelju, 12. svibnja, s početkom u 11:00 sati.