Međugorje: “Nešto čudesno nastalo iz malog naroda”

2248

Papa Franjo i službeno je odobrio hodočašća u Međugorje. Ta je vijest u Međugorju primljena s oduševljenjem, a s vjernicima posljednjih dana razgovaraju brojni mediji, između ostaloga, njihovo je mišljenje htio čuti i reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Dođite i molite se

No, ova odluka ne znači i rješavanje statusa Međugorja koje se još čeka. Iz svega se može iščitati da Papa poručuje kako je Međugorje posebno mjesto, možete doći ovdje i moliti se, objavio je Medjugorje-info.com.

Na kraju svake mise 12. svibnja u Međugorju, na svim jezicima, čitao se upravo Papin stav o hodočašću što je izazvalo veliko oduševljenje među vjernicima.

Bio je to poseban trenutak s obzirom na to kakva je situacija, a ja vjerujem da su svi posebno osjećali da mogu doživjeti taj trenutak da Međugorje ide naprijed, kazala je Maja iz Zagreba.

S Papinom odluku slažu se i hodočasnici.

Bilo je i vrijeme da je službeno nakon svih ovih godina, smatra posjetiteljica koja je u Međugorje došla iz Londona.

Kako se radi o velikoj odluci za Međugorje, potvrdio je i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Ovo je velika vijest i za Međugorje i za sve koji su vezani za njega diljem svijeta. Međugorje je pokret, nešto čudesno što je nastalo iz malog naroda, kazao je fra Marinko Šakota.

Ova odluka donesena je ni godinu dana nakon što je Papa imenovao monsinjora Henryka Hosera da se brine isključivo o Međugorju i njegovim potrebama oko hodočasnika.

Pitanje ukazanja odvojeno

S druge strane, pitanje ukazanja odvojeno je od ove objave jer ono još nije riješeno i službene odluke Vatikana o statusu Međugorja nema. Tako nije poznato hoće li Međugorje biti svetište ili pak mjesto ukazanja ili nešto drugo, no fra Marinko Šakota ističe da je i ova Papina odluka veliki korak prema odluci da Međugorje postane svetište.

Hvala Bogu na ovoj Papinoj odluci. Ljudi će sada moći slobodno dolaziti u Međugorje i posjećivati ga sa svih strana svijeta. Draga Gospe, zahvali Bogu na ovoj Papinoj odluci, kazao je za Večernji list izuzetno sretni engleski hodočasnik Bob Livingston koji je stigao iz Londona.