Poginuo Miroslav Aksentijević

2737

U subotu je kod Rume poginuo odbojkaški trener Miroslav Aksentijević, bivši izbornik hrvatske ženske reprezentacije.

Aksentijević je zadobio teške tjelesne ozljede u padu s motocikla nakon sudara s teretnim vozilom na autoputu kod Rume.

U teškom je stanju prevezen u bolnicu, ali je i usprkos velikim napora liječnika ubrzo podlegao ozljedama.

Aksentijević je proteklih ljeta bio redoviti sudionik odbojkaškog kampa za mlade u Čapljini, gdje je neumorno na mlađe generacije prenosio svoje znanje.

Srpski trener iz Valjeva imao je hrvatsku putovnicu od 2004. godine. Žensku reprezentaciju vodio je na EP-u u Poljskoj 2009. godine, te godinu dana kasnije na SP-u u Japanu.

Najveći uspjeh u Hrvatskoj ostvario je 2004. i 2005. kada je s odbojkašima Varaždina osvajao naslov državnog prvaka. Aksentijević je vodio subotički Spartak od 2018. godine, a ove je sezone završio na šestom mjestu.

”U velikoj nevjerici i s neizmjernom tugom javljamo svim našim odbojkaškim prijateljima da se danas ugasio jedan veliki odbojkaški život, bivšeg izbornika hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, Miroslava Aksentijevića. Tragičnom prometnom nesrećom završila se sportska i životna priča našeg trenera i prijatelja. U ovakvim trenucima uvijek je teško pronaći prave riječi, ali u mislima smo s obitelji i rodbinom, i šaljemo iskrene izraze sućuti ispred svih djelatnika Hrvatskog odbojkaškog saveza i cijele hrvatske odbojkaške obitelji”, istaknuto je iz Hrvatskog odbojkaškog saveza.