Ludnica u Prvoj ligi FBiH: Poznata tri putnika u niži rang, tko će biti četvrti?

1685

Za vikend su odigrani susreti 29. kola Prve lige FBiH. U derbiju donjeg dijela ljestvce Igman je svladao Vitez 1:0 i poslao goste u niži rang.

Vitežani sada na svom kontu imaju 33 boda i priključuju se Novom Travniku i Bosni koji su već odavno sigurno putnici za niži rang.

U posljednjem kolu čak šest klubova će strahovati od ispadanja koje donosi četvrto mjesto, ali ni to još uvijek nije poznato. Naime, prvak Druge lige Jug nije poznat s obzirom da Klis ima bod prednosti nad Posušjem.

Ukoliko Klis bude prvak iz Prve lige FBiH ispadaju tri kluba, no ukoliko to bude Posušje, u Prvoj ligi će se tražiti i četvrti putnik za niži rang.

Slaven ima 38 bodova, Čapljina 39, Rudar, Igman i Jedinstvo po 40, a Orašje 41 bod.

U posljednjem kolu Slaven će ugostiti Metalleghe koje je današnjom pobjedom osiguralo opstanak, dok Čapljina čeka davno otpisanu Bosnu iz Visokog, a Jedinstvo ‘sigurno’ Bratstvo koje se nije ‘proslavilo’ u posljednja tri kola.

Rudar će ugostiti Zvijezdu koja je danas (ne)očekivano poražena od Slavena, a najteži posao čeka Igman koji će na megdan novom prvaku Veležu.

Orašje dočekuje Olimpik i za siguran opstanak Labudovima sa Save može biti dovoljan i jedan bod, ali i poraz, ukoliko Slaven, Čapljina, Rudar, Jedinstvo ili Igman izgubi.

Tablica jasno kaže da bi Igman uz eventualni poraz u Mostaru te pobjede gore navedenih rivala sezonu završio na 13-tom mjestu.

Parovi 30. kola:

FK Velež – FK Igman
NK Vitez – FK Goražde
HNK Orašje – FK Olimpik
FK Rudar Kakanj – NK Zvijezda
NK Slaven – NK Metalleghe BSI
NK TOŠK – NK Novi Travnik
NK Jedinstvo – NK Bratstvo
HNK Čapljina – NK Bosna