Čapljina: Autoherc odbio prevesti mališane do škole jer nisu odmah kupili mjesečnu!

4035

Školarci u HNŽ-u imaju još svega nekoliko dana nastave. Točnije, ukupno devet radnih dana u lipnju, a odlikaši samo pet. Ipak, oni koji žive daleko od škole trebali su kupiti autobusne karte i za tih nekoliko dana. I onda su se pojavili problemi u Čapljini.

Navodno je dio školaraca danas ostao u kućama jer nisu kupili mjesečne karte, a rok za kupovinu je skraćen za lipanj.

Pitanje je kako su ih uopće mogli ranije kupiti kad je danas bio prvi radni dan u lipnju. Na Facebook profilu Udruge roditelja “Naša djeca” objavljeno je pismo jednog od roditelja na ovu temu. Pismo prenosimo u cijelosti:

”Rano jutros , 3. lipnja 2019. godine, naši učenici su umjesto u svojim školskim klupama završili svoj prvi radni dan ovoga tjedna na Autobusnom kolodvoru u Čapljini. Zašto? Zato što je djelatnicima Autoherca Čapljina palo na pamet da im skrate rok ishođenja mjesečnih autobusnih karata. Pitali se itko kako su se ta djeca koja stanuju u udaljenijim naseljima općine Čapljina jutros vratila kući. Djeca nose novac za sendvič i eventualno vodu, a treba platiti autobusnu kartu.

Od mjeseca rujna 2018. godine autobusne karte su se vadile do 5. u mjesecu, a tolerirano je i do kasnije. Danas je prvi radni dan, većina djece bi vjerojatno izvadila karte u tijeku dana. Na upit zašto je to tako, djelatnici Autoherca Čapljina su odgovorili da im je takvo pravilo svake godine jer ovaj mjesec ima samo 9 radnih dana.

Neki su dobili odgovor da je to iz razloga da ne bi bili prevareni, jer neka djeca ne bi izvadila autobusnu kartu za tih 9 dana. Kakva je to tvrtka koja se boji dječje prevare, zar oni nemaju osoblje koji kontroliraju ispravnost autobusnih karata.

Brzo će kraj školske godine, djeca imaju kontrolne radove, profesori ih ispituju, a oni se ne pojave u školi, kakvu sliku ostavljaju o sebi u svojim školama, ispadaju neodgovorni prema školi, a nisu. Neku djecu su roditelji odvezli u školu, u susjedne općine, a neka djeca su ostala kući. Gdje su prava djece? Autobusni kolodvor Čapljina i Autoherc su jutros, svojim postupcima, ostavili jako ružnu sliku. – navedeno je u pismu.

Svaki komentar je suvišan.