FOTO | Hutovski maturanti u Čapljini: Rođeni kad je ćiro odvezao posljednju vožnju

3472

Zadnjih godina se dosta priča o pokušaju revitalizacije uskotračne Ćirine pruge. Do sada je to učinjeno kroz biciklističku stazu koja od Mostara, preko Čapljine, Hutova i Ravnog vodi sve do Dubrovnika i Crne Gore.

Upravo taj Ćiro svoju posljednju vožnju je imao iste godine kada je rođena generacija koja se večeras okupila u Čapljini.

Na ovoj generaciji se pri rođenju “lomilo” gašenje Ćire, a promjene za mjesto u kojemu su pohađali osnovnu školu su se događale i one godine kada su prije 28 godina bili mali maturanti, početak rata na kraju osnovne škole.

Ove ranije okolnosti nisu spriječile 16 “malih maturanata” iz tadašnje OŠ Vladimir Nazor iz Hutova, danas Alojzija Stepinca, da se u ugodnom prostoru restorana Storija u Čapljini okupe i proslave maturu .

Rekli su da je logičan odabir Čapljina jer je u središtu svih mjesta u kojima ova generacija danas živi. Dodali su u šali da ima malo i podilaženja zbog toga što bivši predsjednik razreda živi baš u Čapljini.

Kako god, nije nedostajalo prisjećanja najljepše životne dame i odnose koji su bili tako prisni da su ih uspjeli okupiti i nakon 28 godina.

Tko zna, možda će 50. godišnjicu mature provesti u vožnji vlakom od Čapljine do Hutova.