Fide majstor Miloš Vlatković pobjednik turnira u šahu

803

Šahovski turnir ”Lipanjske zore”, koji je i ove godine održan u organizaciji Šahovskog kluba ”Čapljina” u restoranu ”Staklo” u Počitelju, sve je popularniji među šahistima i ljubiteljima šaha.

Ovogodišnji turnir okupio je 94 sudionika, a slavio je Fide majstor Miloš Vlatković iz Trebinja koji je iz 9 partija osvojio 7,5 poena.

Drugo mjesto je zauzeo Leon Bojo iz Kiseljaka, a treće Amir Hadžović iz Trebinja, obojica s po 7 poena.

Najbolje plasirani domaći igrač bio je Ekrem Koso koji je osvojio 6,5 poena, koliko je osvojio i petoplasirani Srđan Zlobec iz Vareša.

Zapažene plasmane ostvarila su još trojica Čapljinaca; Emir Lizde – koji je osvojio deveto mjesto sa 6,5 poena, mladi Zvonimir Karlović bio je 22. s 5,5 poena, koliko je skupio i njegov klupski kolega Almir Mataradžić.

U ŠK Čapljina kažu da su izuzetno zadovoljni.

”Počeli smo u klupskim prostorijama uz sudjelovanje 15-ak igrača, a stigli do turnira od skoro 100 sudionika. Napredovali smo i igrački, uz Kosu koji je postao jak turnirski igrač, tu je i Zvonimir Karlović te mlađi igrači, recimo Mihael Vukelja koji ima 11 godina osvojio je 82. mjesto, a i najmlađa na turniru Ruža Rajič (9).

Uz bh. šahiste na turniru su sudjelovali i šahisti iz Republike Hrvatske i Crne Gore.