FOTO | Limači iz Čapljine nastupili na Memorijalnom turniru u Grudama

1291

Proteklog vikenda dječaci škole nogometa ”Limači” iz Čapljine, poprilično uspješno odigrali su utakmice na turniru u Grudama.

Ovo je bio tradicionalni četvrti Memorijalni turnir u znak sjećanja, poštovanja i zahvale na ikone HNK Grude – Zdravka Jurčića „Miša“ (1947. – 2005.) i Dinka Vranješa „Dinu“ (1959. – 2012.), u organizaciji Škole nogometa HNK Grude.

Među 48 ekipa i oko 800 djece koji su nastupili na ovom turniru, Limači su nastupili u uzrastima 2008. i 2010. godište.

Mali nogometaši 2008. godišta zajedno sa školom nogometa ”Inter – Campus” iz Dubrava postigli su sjajan rezultat.

Mališani 2008. godišta iz Čapljine nisu imali dovoljno sreće da osvoje medalje, no utjehu su ovaj put pronašli u osvojenom četvrtom mjestu.

Iako su izuzetno dobro igrali tijekom cijelog turnira nogometaši Limača, 2010. godište, ispali su u osmini finala od ekipe NK ”Hajduk” koja je u navedenoj kategoriji osvojila turnir.

Posebno treba istaknuti da su nogometaši Hajduka iz Splita tijekom cijelog turnira u odigranih šest utakmica primili samo četiri gola, od kojih tri od škola nogometa ”Limači”.

Iako je ekipa iz Splita izbacila Limače na ovom turniru, mali ”limač” Eugen Filipović ”utrpao” je ekipi Hajduka hattrick te je osvojio nagradu za najboljeg strijelca turnira u uzrastu 2010. godišta.

Dosta smijeha i zabave, malo ljutnje i plača zbog izgubljene utakmice i visokih 35 stupnjeva u Grudama, mališanima iz Čapljine, kao i njihovom treneru, zasigurno će ostati u sjećanju kao još jedno uspješno i nezaboravno druženje.