Ljetna škola Centra za tehničku kulturu stiže u Čapljinu

740

Centar za tehničku kulturu Mostar u suradnji sa Akademijom Čapljina organizira ljetnu školu „STEM Summer Fun“.

Ljetna škola održavat će se od 1. do 5. srpnja 2019. godine u prostorijama Akademije u Čapljini.

Program je namijenjen učenicima osnovnoškolskog uzrasta. Učenici će tijekom 30 školskih sati raditi u kreativnim radionicama robotike, programiranja, znanstvene radionice fizike i kemije te modelarstva i maketarstva.

Radionice su poticajne, zabavne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i zanimanju djece.

Tijekom boravka u Ljetnoj školi, učenici će biti pod stalnim pedagoškim nadzorom iskusnih voditelja radionica iz programa Centra za tehničku kulturu, a uz radionice imat će i svakodnevni ručak.

Zadnji dan ljetne škole predviđena je edukativno-rekreacijska radionica uz izlet na „Ranču“ na Buni.

Svako dijete zaslužuje biti obrazovano u skladu sa globalnim trendovima u oblastima znanosti i tehnologije jer naša budućnost jesu obrazovana djeca.

STEM edukacija uz kreativan, dobro osmišljen program i kvalitetne predavače pruža djeci i mladima sigurnu budućnost.

Pojam STEM je skraćenica pojmova Science (znanost), Technology (tehnologija), Engineering (inženjerstvo) i Mathematics (matematika).

Razvojni centar za djecu i mlade Centar za tehničku kulturu Mostar uspješna je priča koja se događa u Mostaru već 10 godina, gdje skupina mladih ljudi, intelektualaca, razvija buduće kreativne stručnjake i inženjere kroz rad na obrazovanju djece za moderne STEM tehnologije.

Programi koje Centar provodi su: robotika, elektronika, grafički dizajn, arduino, znanost, fizika, kemija, modelarstvo, maketarstvo, informatika i programiranje.

”Osnove logike programiranja i rada na računalima radimo kroz sljedeće programe: Minecraft, Fortnite, Kodu Game Lab, Mobile Game Programming, Scratch, Python, C++, HTML. Polaznicima omogućavamo razvoj intelektualnih potencijala i korisnih vještina, profesionalno oblikovanje i usavršavanje i iznad svega mnogo dobre zabave. Kroz Centar se do sada educiralo preko tisuće djece, a rezultati su već iznjedrili kvalitetnim stručnjacima i osnivačima Startupova”, ističu iz Centra za tehničku kulturu Mostar.

Napraviti robota je lako, Centar za tehničku kulturu zna kako!

Prijave za Ljetnu Školu traju do 28. lipnja 2019. ili do popunjenja upisne kvote.

Više možete saznati, a i prijaviti na:
-mail: ctk.mostar@gmail.com
-Web: www.ctk.ba ili LINK.
-mob: + 387 63 282 733
-ili osobno na adresu: Kneza Višeslava 73, 88000 Mostar.

Ukoliko imate dodatnih pitanja o Ljetnoj školi, slobodno ih uputite radnim danom od 8.00 do 16.00 sati u CTK Mostar ili na brojeve +387 36 310 560 i +387 63 282 733.