FOTO | VIDEO | ”Lijera diple nadigrala” oduševila publiku u Čapljini

2644

Sedamnaesta smotra izvornog folklora ”Lijera diple nadigrala” okupila je ove godine u Čapljini deved kKUD-ova iz Čapljine.

Više stotina folkloraša svih uzrasta u tradicijskim nošnjama svoga kraja okupilo se na u villa rustici Mogorjelo, gdje su se sva društva predstavila gledateljima, koji su u manjem broju nego prošlih godina posjetili ovu zanimljivu i nadasve važnu manifestaciju.

Stari napjevi, prikazivanje starih običaja, pjesma, plesovi i izvorna kola samo su dio onoga što se moglo vidjeti i čuti u Mogorjelu.

Ovu smotru izvornog tradicijskog blaga sa područja Čapljine uvijek na poseban način organiziraju HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat i HKUD ”Zora” Struge – Gorica, a sve pod pokroviteljstvom načelnika Grada Čapljine.

Publika je u Mogorjelu tako uživala u pjesmama, plesovima i igrama koje su priredili članovi HKUD ”Višići“ Višići, HKUD ”Seljačka sloga“ Trebižat, KUD ”Kolo Dubravsko“, HKUD ”Sveti Ante“ Dretelj, HKUD ”Luke“ Višići, HKUD ”Zora“ Struge-Gorica, HKUD ”Domanovići“ Domanovići, HKUD ”Šurmanci“ Šurmanci, HKUD ”Naši korijeni“ Bobanovo.

Kao i dosadašnjih godina, smotru folklora ”Lijera diple nadigrala” svojim plesom uveličale su i Čapljinske mažoretkinje.

FOTO | VIDEO | Svečanim mimohodom započela manifestacija ”Lijera diple nadigrala”