FOTO | Čapljinski HDZ BiH izabrao novo vodstvo; Vidić ostaje na čelu stranke

4935

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Čapljina izabrao je u četvrtak novo vodstvo stranke.

Lokalni ogranak HDZ-a BiH održao je u dvorani Gradskoj vijeća 12. izbornu skupštinu kojoj su nazočili izaslanici ove stranke iz temeljnih ogranaka, kao i izaslanici po dužnosti.

Izvješće dosadašnjeg načelnika Smiljana Vidića usvojeno je jednoglasno.

Vidić je istaknuo kako je u međuvremenu, od protekle izborne skuppštine, došlo i do promjene, da Općinski odbor više nije Općinski, nego Gradski odbor.

”Vladala je harmonija u radu Općinskog odbora, sve odluke sa sjednica OO su bile jednoglasne, naravno uz konstruktivnu raspravu. Treba istaknuti i harmoniju između Zajednice žena i Mladeži naše stranke sa OO.

Od prošlih do ovih izbora u stranci imali smo dvoje izbore – lokalne i opće. Na lokalnim izborima polučili smo dobar rezultat, imamo 15 vijećnika u OV, što su 2/3 vijećnika iz reda HDZ BiH.

Mi smo ovdje imali 2006. izvanredne izbore u OO, nakon toga 2008. regularne, kada smo došli na vlast, pobijedili smo i 2012., pa opet i 2016. godine, na ovim zadnjim lokalnim izborima, tako da mogu reći da postoji dobar kontinuitet rada na lokalnoj razini.

Opći izbori prošle godine su bili jako važni, gdje smo ostvarili rezultat kakav HDZ BiH do sada nije imao, broj glasača smo podigli za 2.100, a to je najveće povećanje u cijeloj BiH, i tu ne mislim samo na HDZ nego na sve stranke, a kao rezultat tog dobrog rezultata imamo dvije zasutpnice u Skupštini HNŽ, i jednu zastupnicu u Domu naroda Parlamenta FBiH i to je prvi put da kao OO imamo zastupnicu na razini Doma naroda Parlamenta FBiH.

Dobivanje statusa Grada je također važan događaj, a danas imamo status Grada, i to je još jedna važna politička pobjeda ovog OO.

Za ove četiri godine izvršna vlast, kojoj je snagu davala ova politička moć OO, je izrealizirala brojne i značajne višemilijunske projekte.

Jedna od važnih odluka je preuzimanje osnivačkih prava Radija Herceg Bosne, koji se jedini čuo na području cijele BiH. Koliko je to bilo važno vidimo ovih dana. Jedan dio vas je upoznat da smo uspjeli formirati Radioteleviziju Herceg-Bosne na način da je radio Herceg Bosne kupio nekoliko lokalnih TV postaja, tako da smo mi danas i suvlasnici RTV Herceg-Bosne, što će biti prva televizija koja će se gledati u cijeloj BiH, a bit će na hrvatskom jeziku, na što je potrošeno mnogo godina, energije i novca, što je osporavano od strane političkog Sarajeva, tako da će od 1. srpnja krenuti sa emitiranjem RTV Herceg-Bosne. Ne televizija HDZ BiH nego televizija na hrvatskom jeziku.

Stranka je u cjelini bila dio svih društvenih zbivanja, bili smo u komunikaciji sa svim društvenim skupinama, socijalnim skupinama, bili smo na terenu. To troši čovjeka, uzima vremena i energije, živaca, ali zahvaljujući tome mi smo ostali i dalje najpopularnija, najjača stranka. Kada pogledate na lokalnoj razini mi smo ogromni, mi sami u Općinskom vijeću imamo nego sve ostale stranke zajedno. To se održava upravo radom i radom na terenu, a za to sve zahvaljujemo samo radu. Pučkim rječnikom rečeno – nismo se odnarodili – i moramo raditi na tome svi da tako bude, jer imamo povjerenje naših birača i moramo na tome ustrajati, pa evo i jedan od naših predizbornih obećanja bila je i ova televizija na hrvatskom jeziku, što će biti i realizirano.

Suradnja sa strankama Hrvatskog narodnog sabora, na lokalnoj razini, treba biti podržana i realizirana, treba podržati ideje koje HNS plasira. Bit ćemo politički korektni prema svim strankama HNS-a, pod uvjetom ako i sa druge strane postoji politička korektnost.

Mi danas imamo 1.364 članice i člana. U zadnje četiri godine učlanilo se u HDZ BiH 570 novih članica i članova. Dobro je raditi na tome, ali ipak treba voditi računa da ima jedan dio koji misli ako ima iskaznicu HDZ da će dobiti pripravnički, posao ili nešto drugo, ali vjerujte da sve takve lako prepoznamo i rijetki se provuku. Ja vjerujem da će novi saziv sad već Gradskog odbora napraviti dobar posao, odnosno nastaviti smjerom u kojemu je išao ovaj saziv, pa evo i na kraju mog izvjepća moram se zahvaliti članicama i članovima OO, svima predsjednicama i predsjednicima TO, svim članovima i biračima”, rekao je Vidić u svom izvještaju.

Nakon izvještaja dosadašnjeg predsjednika GO HDZ BiH Čapljina Smiljana Vidića, uslijedio je izbor novih članova Gradskog odbora HDZ BiH Čapljina.

Za predsjednika Gradskog odbora HDZ BiH Čapljina izabran je Smiljan Vidić.

U novi saziv GO HDZ BiH Čapljina izabrani su Andrija Merdžan, Zdenko Božić, Donko Jović, Miljana Miličević, Ivica Karlović, Smiljan Vidić, Miro Jovanović, Lovro Rajič, Željko Matić, Anđelka Udženija, Miroslav Vidić, Ante Prskalo, Mate Jurković, Ivan Merdžan, Zdravko Nikolić, Davor Jelčić, Blago Gadže, Miro Previšić, Vinko Jurković, Ilija Soče, Ivica Kozarić, Mate Antunović, Milica Pehar, Pero Knežević i Ilija Penava.

U novi saziv Nadzornog odbora HDZ BiH Čapljina izabrani su Dragan Raguž, Mato Brajković i Dejan Stojak.

Novo Predsjedništvo GO HDZ BiH Čapljina čine Donko Jović, Ante Prskalo, Ivica Kozarić, Ivica Karlović, Miro Jovanović, Miljana Miličević te po dužnosti Nives Rotim i Vlado Jović.