Prvi tjedan srpnja u BiH natprosječno topao

834
Gradsko kupalište Jaz - pogled iz zraka

Prvi tjedan u srpnju u Bosni i Hercegovini bit će natprosječno topao, pretežito sunčan s nešto svježijim jutrima u odnosu na prethodni tjedan.

U Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, a sredinom tjedna kiša je moguća i na jugu zemlje, navodi se u izvješću Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH o izgledima vremena za razdoblje od 2. do 15. lipnja. Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 15°C i 20°C, a na jugu zemlje od 21 do 26°C.

Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 25°C i 30°C, a na jugu zemlje do 35°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama od 8. srpnja očekuje se nestabilno vrijeme s kišom. Obilnije padaline moguće su u zapadnim i sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka bit će u padu, tako da će osjećaj vreline nestati. Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 12°C do 16°C u Bosni, a na jugu zemlje do 18°C.

Temperature zraka tijekom dana u Bosni bit će oko 24°C, a u Hercegovini do 28°C. U prvom prognoziranom tjednu UV index bit će visok, tako da bi trebalo smanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana i adekvatno se zaštititi.