U tijeku upis u drugi krug škole plivanja u Čapljini

1335

U tijeku je upis u ljetnu školu plivanja koja djeluje šestu godinu za redom u Čapljini. Prvi krug škole plivanja završava u petak, a u njemu je sudjelovalo čak 40 članova.

Upis u drugi krug traje do 23. srpnja, kada će početi obuka.

Program se provodi kroz 15 sati, a škola plivanja je organizirana u tri različita stupnja plivačkog znanja i to:
– neplivači
– plivači početnici
– napredni plivači

Treninzi se sastoje od elementarnih vježbi na suhom i vodi, metodičkih vježbi privikavanja na vodu, učenja plivanja, vježbi za razvoj izdržljivosti u vodi, uranjanje glave u vodu, gledanje pod vodom, pravilno disanje, plutanje, klizanje te skokovi u vodu.

Program se provodi kroz 15 sati, a vodi ga Ante Vučić, mr. sc. sporta koji iza sebe ima deset godina rada u obuci plivanja. Obuka se odvija se u grupama s ciljem utjecaja na socijalizaciju djece.

Dobna granica je šest godina i stariji. Zadnji sat škole plivanja je ogledan, na kojem nazoče i roditelji u ulozi gledatelja!

Za djecu koja dolaze prvi puta postupak je vrlo jednostavan. Ono će imati inicijalnu provjeru kako bi se smjestilo u skupinu adekvatnu svojim plivačkim sposobnostima. Djeca su podijeljena u grupe, sukladno plivačkom znanju. Kako djeca napreduju, tako se mogu prebaciti u naprednije grupe.

Razmišljate li o tome da svoje dijete upišete na plivanje, budite sigurni da ćete izabrati jednu od najprimjerenijih aktivnosti njegovoj dobi, a time i jedan od najboljih sportova za djetetov tjelesni rast i razvoj.

Prijave i više informacija na brojevima mobitela 063/362-724 i 063/100-565.