Radović: Još trebamo riješiti pitanje napada

927

Nogometaši federalnog prvoligaša Čapljine su u drugom tjednu priprema za start novog prvenstva 10. kolovoza, a klub usput nastoji i kompletirati momčad koja još ima deficit u napadu.

Posljednji pristigli u sastav je veznjak iz Banja Luke, Stefan Savić, koji ima 50 odigranih utakmica u Premijer ligi za Borac i Krupu.

”Odigrao je dosta utakmica u Premijer ligi, a relativno je mlad igrač sa 24 godine, mislim da je to za nas dobro pojačanje. Dosta dobro smo pokriveni na svim pozicijama, osim prema naprijed Očekujem da ćemo imati solidnu ekipu naškon što se kompletiramo. Zadovoljni smo s tim da momci dobro rade i optimistično idemo naprijed ususret prvenstvu, kaže direktor kluba Damir Obad.

Osim Savića od ranije su se ekipi prizdružili: Nikola Rodin (Zrinjski, stoper), Josip Katavić (najbolji strijelac juniora GOŠK-a, napadač), Srđan Vulić (Zvijezda Gradačac, stoper/zadnji vezni), Ivan Sušić (Zmaj Makarska, desni bočni) i Andrej Đurić (Igman Konjic, stoper).

Klub su napustili: Salko Jazvin, Niko Jović, Muhamed Omanović i Eldin Mustafić.

Prva pripremna utakmica za Čapljinu je susret s GOŠK-om u Gabeli (subota, 18 sati), gdje će igrati 2×60 minuta, potom će igrati sa Ljubuškim u srijedu (još se ne zna gdje), a poslije toga vjerojatno još tri test utakmice do početka prvenstva.

”Momci stvarno dobro rade, ali nismo još sklopili tim. U napadu nam nedostaje jedan ili dva igrača i nadam se da ćemo u sljedećih dva – tri dana dobiti pojačanje na tom mjestu. Upoznao sam se s igračima, naviknuli su se na moj način rada, dobro podnese trening i stvarno su radni. Nadam se da će tako i nastaviti”, kaže trener Čapljinaca Dragan Radović.

Čapljina će u prvom kolu 10. kolovoza biti domaćin Budućnosti iz Banovića, potom gostuju TOŠK-u (Tešanj), dolazi im Bratstvo (Gračanica), idu Olimpiku (Sarajevo), pa u Bjelavama igraju s GOŠK-om…

”Ždrijeb nam nije nešto bio naklonjen, ali moramo igrati sa svakim”, komentar je trenera Dragana Radovića.

Izbjeći probleme

Prošle sezone su Čapljinci u završnici upali u neočekivane probleme i dramatičnu borbu za ostanak, ove godine žele biti daleko od slične priče.

”Ambicije su nam da se borimo za vrh ljestvice, a hoćemo li to moći ostvariti, vidjet ćemo. U ovom trenutku je jako teško kazati tko nam je tu konkurencija jer su sve ekipe mijenjale puno igrača .Prijateljske utakmice će možda nešto više pokazati”, rekao je Obad.