Brončane medalje za NK “Dubrave – Inter Campus”

1377

HMNK Stolac proteklih dana bio je domaćin malonogometnom turniru za dječake 2008. godište i mlađe.

Na turniru je nastupilo 10 ekipa iz cijele Hercegovine: NK Dubrave – Inter Campus, ŠN Limači Čapljina, HFC Zrinjski Mostar, KMF Leotar Trebinje, FK Ljubinje, AF Mostar, FK Blagaj – Rotimlja, UŠS Unisport Stolac, HMNK Stolac, HNK Višići.

Dječaci iz NK Dubrave – Inter Campus relativno uvjerljivo su prošli skupinu sa tri pobjede nad protivnicima iz HFC Zrinjski Mostar, FK Ljubinje i ŠN Limači Čapljina te jednim porazom od AF Mostar.

Tri pobjede i jedan poraz te osvojenih devet bodova donijelo im je drugo mjesto u skupini i susret polufinala protiv ekipe FK Blagaj – Rotimlja.

Iako su pokazali više od protivnika i bili bolji kroz cijeli polufinalni susret nedostatak sreće i manjak koncentracije presudili su susret.

Poveli su dječaci iz FK Blagaj 1-0 u posljednjoj minuti prvog poluvremena, u drugom poluvremenu se nastavila dominacija dječaka iz NK Dubrave – Inter Campus koja je urodila plodom i lijepom akcijom Martina Šutala i Ibrahima Gerina donijela je izjednačenje od 1-1, a upravo je Gerin postigao pogodak.

Nastavak dominacije se nastavio ali četiri minute prije kraja sumnjiva situacija i penal za FK Blagaj – Rotimlja i povećanje rezultata od 2 na prema 1 što je bio i konačan rezultat.

U utakmici za treće mjesto NK Dubrave – Inter Campus sastale su se sa KMF Leotar Trebinje. Utakmica sa mnogo odličnih poteza i prilika sa obe strane, a najviše su iskazali golmani Adrian Banko te Slaviša Jokanović mnoštvom odličnih obrane te rezultat na kraju utakmice je glasio 0-0 i pristupilo se izvođenju šesteraca.

Prvi penal izveo je KMF Leotar ali Banko odlično brani i rezultat ostaje 0-0, Banko je preuzeo odgovornost na sebe i izveo prvi šesterac za NK Dubrave ali ni on nije bio uspješan.

Drugi krug šesteraca donio je i prve golove poveo je Leotar 1-0, a nakon toga Martin Šutalo izjednačio na 1-1. Kao i na cijelom susretu i u trećem krugu šesteraca iskazao se Banko i ponovno obranio te donio prednost svojoj ekipi koju je potvrdio Ivo Kulaš i donio pobjedu od 2-1, te zasluženo treće mjesto i osvojene brončane medalje.

Za Inter Campus – Nk Dubrave nastupili su dječaci Josip Grmača, Seid Obradović, Martin Šutalo, Ivo Kulaš, Adrian Banko, Omar Zubović, Ibrahim Gerin, Antonio Buntić, Andreo Šimić, Ilija Kojić, Luka Lukić te jedna djevojčica Petra Šutalo pod vodstvom trenera Ivana Kalfića i voditeljice škole nogometa Zorice Šutalo.