Vrijeme i socijalne (ne)prilike krivi za lošu sezonu u Neumu

1348

Dosadašnji dio turističke sezone nije zadovoljio ugostitelje u Neumu, ali ni u drugim dijelovima Hercegovine. Manje je dolazaka nego prošle godine, a posebno se to odnosi na privatni smještaj.

Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice HNŽ kaže kako je sezona u jedinom bh. gradu na moru Neumu lošija nego je bila ona prošla, što se posebno odnosi na privatni smještaj.

“Popunjenost hotela u Neumu je na razini prošle godine, možda čak i bolja, jer je predsezona bila odlična. Privatni smještaj je loše popunjen, posljednja dva vikenda su nešto malo popravila stanje, ali tim nismo zadovoljni”, kazao je Krešić.

Loše vremenske prilike glavni su razlog slabije popunjenosti, posebno jer se kišni dani direktno odraze na broj potencijalnih kupača, time i dolazaka u Neum.

Krešić ističe i primjer Skokova sa Starog mosta, jednog od najvažnijih događaja hercegovačke turističke ponude, i nedjeljnog nevremena.

“Slični trendovi vrijede i za cijeli Hercegovačko-neretvansku županiju. Malo je manje dolazaka nego prošle sezone”, naglasio je te dodao da nije bilo rasta cijena ugostiteljskih usluga, kao što je to bio slučaj u susjednoj Hrvatskoj, te to sigurno nije razlog lošije popunjenosti smještajnih kapaciteta i manjeg broja dolazaka.

Jedan od razloga lošije sezone je i teška socijalna slika u našoj državi, smatraju turistički radnici. Odmor na moru je još uvijek luksuz, a dosta je onih koji ne mogu podmiriti ni osnovne potrebe.

“Ipak, dosta se očekuje od kolovoza, čak i rujna. Nadamo se lijepom vremenu i pojačanom dolasku gostiju”, zaključio je Krešić, piše Klix.