Dame izabrale: ”Dame biraju” – bio je to pun pogodak

1172

Nakon tri događaja – fenomenalnih koncerata Nine Badrić i Petra Graše te urnebesne predstave ”Dame biraju” koja je privukla čak nekoliko stotina dama, jedno je sigurno: čapljinsko ”Ljeto u Storiji” već je, u samo mjesec dana, postalo prepoznatljiva manifestacija o kojoj se priča od Ploča i Opuzena preko Metkovića, do Ljubuškog, Čitluka i Mostara i naravno, Čapljine.

U prepunoj dvorani Storije ovacijama su dočekani glavni akteri urnebesne predstave ”Dame biraju” sarajevskog Altteatra, redatelja Admira Glamočaka, a koja ruši rekorde gledanosti.

Ionako vrelu srpanjsku noć dodatno je ugrijala atmosfera predstave koja donosi priču o petorici mladića koji, pritisnuti besposlicom, time i besparicom, rješenje egzistencijalnih problema pokušavaju pronaći kao striperi u noćnom klubu.

”Predstava profinjenim humorom tretira tematiku nezaposlenosti mladih i egzistencijalnih pitanja suvremenog čovjeka omogućavajući mnogima da se, kao u ogledalu, prepoznaju kao ljubi bez životne energije koji žive bez nade, smisla, entuzijazma, ali i potičući ih da energičnije krenu u promjene”, kaže producent Slaven Vidak.

”Prezadovoljni smo! Obećavam da našu publiku nećemo razočarati. Nastavljamo u istom ritmu. Želio bih se zahvaliti i svima koji nas podržavaju. Naša FB stranica Storia u samo tjedan dana imala je 7500 lajkova i komentara, a posjetilo ju je 42.500 ljudi. U nastavku naše ovoljetne priče donosimo još mnogo zanimljivih događaja”, kaže za Večernji list organizator ”Ljeta u Storiji” Ivan Beno.

Inače, za 8. rujna dogovoreno je gostovanje Miroslava Ilića.

U tijeku su pregovori s Gibonnijem, The Frajlama. Tu je i kultna Đurologija s Brankom Đurićem, Zlatni lančić od bižuterije, hit predstava s Andrijom Miloševićem.