Neum: Prijateljska utakmica, druženje i domjenak

1130

Povodom obilježavanja Dana općine Neum i proslave blagdana zaštitnice neumske župe – Gospe od Zdravlja, tijekom cijelog kolovoza u Neumu se održava niz kulturno – zabavnih i sportskih manifestacija.

Tim povodom je održana i prijateljska utakmica HNK Neum i NK Gošk iz Dubrovnika. Utakmica prijateljskog karaktera završila je rezultatom 0:0, a bila je ispunjena dobrim i visokim tempom gdje su obje ekipe odigrale dosta kvalitetno.

NK Gošk, kao iskusnija momčad koja igra u trećoj Hrvatskoj nogometnoj ligi Jug je imala nešto više lopti u svojim nogama, no bez nekih velikih prigoda.

Domaća ekipa Neuma, koju čini mlada momčad sa četiri igrača mlađa od 18.godina, te nitko stariji od 23.godine, je odigrala taktički zrelu utakmicu te može žaliti za pobjedom jer su propustili 3-4 izrazite šanse koje su došle nakon izrađenih akcija te brzih kontranapada.

Bila je ovo treća pripremna utakmica za igrače HNK Neum pred polufinale Kupa županije s NK Brotnjo iz Čitluka u gostima, gdje se nadaju dobrom ishodu utakmice te prelasku u finale.

Ove utakmice im služe i kao priprema za početak natjecanja i prvo kolo prvenstva koje kreće već 18. kolovoza u Neumu kada u goste stiže HNK Stolac.

Nakon utakmice, zajedničko druženje je nastavljeno u prostorijama stadiona gdje je priređen domjenak.