Košarkaši Čapljine kreću s pripremama: Stiglo 5 pojačanja, čekaju se još 2

1401

Novi član elitnog košarkaškog ranga u Bosni i Hercegovini, ekipa Čapljine, počinje svoje pripreme za novu sezonu u petak od 17 sati.

Nova momčad će se okupiti u čapljinskoj dvorani, potom imati sastanak i prvi trening pa dalje raditi po rasporedu priprema koje će trajati 45 dana. Start prvenstva je neslužbeno, ali vjerojatno, 12. listopada.

Čapljina je u nastojanju da se što bolje predstavi u povratničkoj sezoni unutar Prve lige dosad dobila pet pojačanja: Milan Lužaić (23), bek iz Zrinjskog, Ivica Širić (24), bek iz mostarskog Studenta, playmaker Branimir Berbakov (24) iz Novog Pazara, te dvojac koji dolazi iz američke sveučilišne košarke: Matija Milin (23, krilo) i Kyle Meyer (25, krilni centar).

– Osim toga imamo blizu dogovore s još dvojicom igrača, ali nismo još definitivno završili. Jedan je bek, a drugi krilo, dodao je trener Boris Džidić koji je otprilike zadovoljan s onim što su u klubu napravili kad je u pitanju sklapanje momčadi.

– To je u skladu s našim mogućnostima koje su stvarno skromne za Premijer ligu. Mislim da smo, ako ne najmanji, onda drugi najmanji proračun u ligi. To je stvarno realnost. Ali pokrit ćemo se koliko smo dugi, tako da klub djeluje profesionalno i izvršava svoje obveze u normalnim vremenskim razmacima i da ne ostaju dugovi kao većini klubova u BiH. Iz te ekipe ćemo probati izvući maksimum, kazao je Džidić.

Kompletne pripreme će Čapljinci odraditi u svom gradu, a dogovorili su i većinu protivnika s kojima će se susresti u ovom periodu.

– Jedino nemamo definirane konkretne termine koje ćemo dogovarati u hodu. Prva utakmica će biti s Leotarom sredinom rujna, potom slijedi memorijalni turnir “Mariofil Džidić” u Mostaru (sudionici su Zrinjski, Čapljina Sutjeska i Rogaška). Igrat ćemo sa Sutjeskom i u Nikšiću, a načelni dogovor imamo sa Zadrom za sami kraj rujna. Potom idu utakmice sa Zrinjskim i Leotarom, ukupno 7 do 9 susreta, zaključio je Boris Džidić.

Skromnija očekivanja

Čapljina se u Prvu ligu vraća poslije pet sezona u nižem rangu. Klub je između 2009. i 2014. godine ostvario neke vrlo dobre uspjehe u najjačkoj bh. košarkaškoj konkurenciji (polufinale prvenstva, polufinale Kupa, četiri puta sudionici Lige 6).

Čapljinska dvorana je u tom periodu uglavnom bila puna, a domaći navijači i ljubitelji košarke su navikli da se njihov klub nadmeće za gornji dio ljestvice. Ambicije će u sljedećoj sezoni ipak biti nešto skromnije.

Što više prostora domaćima

U klubu su ovog ljeta isticali da žele što više prostora dati mladim snagama, igračima koji bi duži period trebali činiti temelj tima.

– Pokušat ćemo ih zadržati što duže jer problem čapljinske košarke posljednjih pet – šest godina je što se slabo radilo s mladima, a ako bi se pojavilo neko talentirano dijete, brzo bi ga odveli. Tako da je tu najveća “rupa” i trebat će neko vrijeme da dođu nove generacije, gdje su se sad najviše tog posla prihvatili Mario Jerkić i Josip Jelčić. Dotad to trebamo premostiti mladim momcima iz Hercegovine, a ako ne možemo tako, morat ćemo posegnuti i za igračima preko granice, kazao je Džidić.