FOTO | Odbojkašice Čapljine započele pripreme: ”Spremne smo za novu sezonu”

1589

Trener čapljinskih odbojkašica Damir Pavlović izvršio je u ponedjeljak prozivku odbojkašica HOK ”Čapljina” u Gradskoj sportskoj dvorani, čime je i službeno počelo pripremno razdoblje za natjecateljsku sezonu 2019./2020.

Odbojkašicama se obratio predsjednik kluba Miloš Jelčić, koji im je predstavio plan i program priprema, kao i sve zadatke koji su pred njih stavljeni od rukovodstva kluba.

Jelčić kaže kako je ekipa ove godine podmlađena, ali sigurno jako kvalitetna.

”Još nismo kompletni, očekujemo da nam se još par igračica priključi u sljedećih 10-ak dana. Svake godine imamo par odlazaka tako da to nije ništa novo, a igrače koje su tu opravdat će, siguran sam, povjerenje trenera u Uprave”, rekao je Jelčić za Čapljinski portal.

Kada su u pitanju pripreme, Jelčić planira da djevojke odigraju nekoliko utakmica.

”Utakmice ćemo igrati od 15. rujna. Dvije ćemo odigrati protiv Ljubinja, jednu protiv Mostara i za četvrtu evo pregovaramo hoće li to biti Bileća. Treninge ćemo imati svakodnevno”, dodaje Jelčić.

Velika inspiracija djevojkama je Božana Butigan koja briljira na Europskom prvenstvu, a toga je svjestan i Jelčić, iz čijeg je pogona Božana i izašla.

”Sigurno je kako je to veliki motiv curama”, dodaje Jelčić te kaže kako smatra da je Božana zaslužila i veću minutažu na EP.

”Zašto nije imala više mjesta ne znam, i ne bih se miješao, ali čast je vidjeti igračicu iz Čapljine na Europskom prvenstvu, a ona je sigurno jedna od najtalentiranijih igračica u Europi”, dodaje Jelčić.

Kaže kako će sigurno iz aktualnog sastava Čapljinki još neke Božaninim putem, kada je u pitanju klupska karijera.

”U ovom trenutku zagrebačka je Mladost zainteresirana za sedam cura iz ovog pogona te za tri curice iz mlađih kategorija, odnosno pogona Tomislave Puljić”, ističe Jelčić.

Kapetan ekipe ove godine je Klara Bošković.

Inače, odbojkašice Čapljine raduju se i igralištu na pijesku, za koje je klub dobio sredstva od Vlade RH, a koje će biti uz Gradsku sportsku dvoranu, te koje će, kako kažu u klubu, nositi ime prema jednoj od bivših trenerica.