Pervan i Kulović o gradskom derbiju Čapljine i GOŠK-a

1152

Jedini gradski derbi, u Prvoj nogometnoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, između HNK ”Čapljina” i NK ”GOŠK” na rasporedu je u subotu, 7. rujna.

Tako će u poslijepodnevnim satima snage na Bjelavama odmjeriti prošlogodišnji premijerligaš GOŠK i prvoligaš Čapljina koja se trenutno nalazi na 10. mjestu ljestvice.

U razgovoru s kapetanima obje momčadi Pervanom (HNK ”Čapljina) i Kulovićem (NK ”GOŠK”) doznajemo kako su se ekipe spremale za ovaj susret.

Pervan ističe kako će se boriti do posljednje minute.

”Nakon ispadanja GOŠK-a iz Premijer lige ponovno se susrećemo te ćemo odmjeriti snage u Čapljini. Naravno da svaka ekipa uvijek teži i očekuje pobjedu, a mi kao ekipa trudit ćemo se da tu pobjedu i upišemo”, kazao je Pero Pervan, kapetan HNK ”Čapljina”.

Kapetan gostujuće ekipe, Kulović, ističe kako očekuje lijepu atmosferu na ovom derbiju.

”Na Bjelavama očekujem lijepu atmosferu kakva dolikuje derbiju, a samim tim naravno dobar i kvalitetan nogomet. Pripremali smo se kao i obično. Nastojimo popraviti stvari koje su nam nedostajale u prethodnim utakmicama”, izjavio je Vedin Kulović, kapetan NK ”GOŠK”.

Pravdu na ovom derbiju dijeliti će Ilija Živković iz Orašja, a asistirat će mu Silvio Bubalo i Marko Zelenika iz Mostara, dok je četvrti sudac Bajraktarević Kenan iz Orašja.

Kapetani Čapljine i GOŠK-a kazuju kako se neće tako lako predati.

”Tijekom cijelog tjedna trenirali smo naporno. Pripremali smo se za ovaj jedini derbi u ligi. Svim ljubiteljima nogometa mogu poručiti da u subotu dođu na Bjelave, a mi ćemo se potruditi igrati najbolji nogomet i naravno pokušati ostaviti sva tri boda na Bjelavama”, zaključio je Pervan.

”Atmosfera u mojoj momčadi je odlična. Dosta smo mlada ekipa i slažemo se, a mislim da je to jedina bitna stvar u nogometu. Zadovoljni smo kako smo otvorili ovaj dio sezone i sa osvojenih 10 bodova iako smo mogli uzeti puni plijen, nedostajalo je malo sreće. Sve u svemu i više smo nego zadovoljni, nastavljamo puno raditi kako bismo zadržali kvalitetnu igru”, istaknuo je Kulović i dodao kako se cijeli tim želi vratiti u Premijer ligu:

”Postoji velika nada i cilj da se vratimo u Premijer ligu i mi težimo ka tome. Nadamo se da ćemo se ekspresno vratiti te svi vjerujemo da ćemo u našemu cilju uspjeti”, zaključio je Vedin Kulović, kapetan NK ”GOŠK” iz Gabele.

Utakmica na Gradskom stadionu Bjelave odigrat će se s početkom u 16:30 sati.