Katić oduševio Škote: Gerrardov miljenik je najbolji Rangersov stoper

549

Glasgow Rangersi i Legia odigrali su bez golova u Varšavi u prvoj utakmici play-offa kvalifikacija za Europa ligu, a igrač utakmice je mladi hrvatski branič Nikola Katić.

“Nikola Katić je najbolji Rangersov stoper”, piše Football Scotland hvaleći večerašnji performans 22-godišnjaka.

“Započeli smo sezonu pitajući se ima li on dugoročnu budućnost u klubu nakon dolaska Filipa Helandera, no u deset natjecateljskih utakmica nadmašio je i Connora Goldsona kao najpouzdanijeg braniča momčadi. Katić je zračni titan u oba šesnaesterca i pokazuje pravu želju za prljavi obrambeni posao. Rangers bi s njim itekako mogao profitirati u budućnosti”, pišu Škoti.

Spomenuti Filip Helander, Šveđanin kojeg je Steven Gerrard platio Bologni četiri milijuna eura, još nije stigao debitirati za Rangerse, i to baš zbog sjajnog Katića.

Menadžer Rangersa silno je oduševljen U-21 reprezentativcem Hrvatske, toliko da još nije predstavio skupo pojačanje.

“Niko se vratio u takvom pozitivnom raspoloženju nakon jakog turnira s mladom hrvatskom reprezentacijom ovog ljeta i prelio je tu formu u novu sezonu. To je vjerojatno razlog zbog kojeg još nisam predstavio Filipa Helandera”, rekao je Gerrard pa dodao:

“Uvijek kažem igračima da naprave sve što mogu kako bi zadržali svoje mjesto. Niko je mentalno vrlo jak momak. Ne srami se pogreške, a to je jako važno ako se želite razvijati i rasti kao igrač.”

Katić je u sezonu ušao kao standardni član obrane s Conorom Goldsonom u tandemu.

“Apsolutni je san s njim raditi, profesionalan je i robustan. Protrčao bi kroz zid za vas. Predviđam da će biti samo bolji i bolji i siguran sam da ima mentalitet da bude Rangersov igrač.”

Katić je impresionirao javnost svojim potezom nakon završetka Eura U-21 s Hrvatskom. Samo tri dana nakon Eura na kojem igrao sa slomljenim nosom, priključio se pripremama Rangersa i nije uzimao, kao većina kolega, nikakav godišnji odmor.

Katićem su oduševljeni i navijači, i za njih je najbolji stoper u klubu i kandidat za najboljeg mladog igrača u Škotskoj.