Preko GP Doljani pokušao prokrijumčariti migrante

1933

Službenici Postrojbe granične policije Doljani, 13. rujna 2019., uhitili su državljanina BiH i Republike Hrvatske jer je pokušao prokrijumčariti trojicu državljana Republike Turske.

Krijumčarenje je otkriveno u neposrednoj blizini državne granice s Hrvatskom, tijekom kontrole VW Tourana bh. nacionalnih oznaka.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a državljanin BiH i Hrvatske, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu ”krijumčarenje ljudi”, predan je Tužiteljstvu BiH.

Državljani Turske su, sukladno Zakonu o strancima, prekršajno sankcionirani. O ovom događaju, obaviještena je i Služba za poslove sa strancima BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Također, pripadnici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug – Čapljina Granične policije BiH, 15. rujna 2019. godine, spriječili su krijumčarenje trojice državljana Palestine i jednog državljanina Maroka.

Ilegalni migranti su otkriveni tijekom granične kontrole Passata, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bileće. U vezu s ovim događajem, dovodi se državljanin BiH.

O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.